BAE Dışişleri Bakanı'ndan Fahreddin Paşa'ya 'Hırsız' Suçlaması: 'İşte Erdoğan'ın Dedeleri...'

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, 'Medine Kahramanı' olarak bilinen Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak suçlayan bir tweet paylaştı. Tweette ayrıca 'İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu' yazıyor. İlk tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, 'O zamanlar İngiliz planlarına karşı Medine'yi cesurca savunan Fahrettin Paşa idi. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi sert oldu. Erdoğan sosyal medya paylaşımına ilişkin 'Medine korumasını yaparken Fahreddin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi?' dedi.

Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Söz konusu tweette, '1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a 'Seferberlik' ilan ederek Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu' ifadeleri yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Utanç verici"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bu mesaja sert yanıt geldi. Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed'in, Türkler ve Arapları tekrar karşı karşıya getirmeyi hedefleyen yalan dolu propagandayı retweet etmesi utanç verici. O zamanlar İngiliz planlarına karşı Medine'yi cesurca savunan Fahrettin Paşa idi. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?' dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Ey bize bühtanda bulunan zavallı... Önce haddini bil"

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in tepki çeken sosyal medya paylaşımına ilişkin, 'Medine korumasını yaparken Fahreddin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi?' dedi.

Fahreddin Paşa'nın direnişinin takdire şayan olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

'Fahreddin Paşa'nın 2 yıl 7 ay süreyle müdafaa ettiği Medine'de yaptığı işler, gösterdiği kararlı duruş ve son ana kadar sergilediği direniş gerçekten takdire şayandır. Utanmadan, sıkılmadan Erdoğan'ın ecdadının mukaddes emanetleri oradan çalarak İstanbul'a getirdiğini söyleyecek kadar hezeyan içerisinde olan bu zavallılar; bunun adı çalmak değil, tam aksine oraları istilaya, işgale gelenlerden onları korumaktır. Ne adına? Şehit olmak adına. Şimdi bakıyorsunuz maalesef (Medine) oraya yakın topraklarda bulunanlar bize utanmadan sıkılmadan bühtanda bulunuyorlar. Önce haddini bil. Sen demek ki bu milleti tanımamışsın, sen Erdoğan'ı da tanımamışsın, Erdoğan'ın ceddini ise hiç tanımamışsın.'

Fahreddin Paşa kimdir?

1868 Rusçuk doğumlu olan Fahreddin Türkkan, Erkan-ı Harbiye Mektebi'ni bitirdikten sonra 1891 yılında Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle göreve başladı. Balkan Savaşı'nda görev aldı. 1. Dünya Savaşı'nda Medine'deki Hicaz Kuvve-i Seferiyesi komutanlığına atandı. İngilizlerin desteğinde isyana girişen Şerif Hüseyin ordusuna karşı, kısıtlı imkanlara rağmen yaptığı Medine Müdafaası büyük takdir topladı. 2 yıl 7 ay süren müdafaa sonrası, 'Türk Kaplanı', 'Çöl Kaplanı', 'Medine Kahramanı' lakaplarıyla anıldı. Türkkan, Hz. Muhammed'in bu kentteki mezarına Osmanlı padişahları tarafından gönderilen armağanları, 1918 yılında bir muhafız kıtası eşliğinde ve mühürlü sandıklarla İstanbul'a gönderdi.

Medine Kuşatması'ndan sonra savaş esiri olarak önce Mısır'a daha sonra da Malta'ya sürgün edildi ve İtilaf devletleri tarafından İstanbul'da kurulan mahkemede idama mahkum edildi.

Ankara Hükümeti'nin gayretiyle Malta'dan kurtarıldıktan sonra güney cephesinde Fransızlara karşı savaşan Türk kuvvetlerini birleştirmekle görevlendirildi. Fransızlarla Ankara Antlaşması'nın imzalanmasıyla güneyde savaş sona erince Kabil Büyükelçiliği'ne atandı. Türk-Afgan dostluğunun gelişmesinde önemli rol oynadı. 1936 yılında Ferik korgeneral rütbesi ile ordudan emekli oldu. 22 Kasım 1948 tarihinde hayatını kaybetti.

Dışişleri Bakanı Zayed'in mesajına Twitter'dan da tepkiler geldi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
19.12.2017

Sen arap arap diye götünde koşarsın ama Lawrence'in peştemallisi senle böyle taşşak geçer işte. Şuraya bir hatırlatma koyayımda gidiyim. "Ermeni soykırımı"nı tanıyan Filistin, PKK yı destekleyen Filistin, KKTC'yi tanımayan Filistin, Osmanlı'ya ingilizlerin yaptırdığı bayrak ile (şuanki Filistin bayrağı) isyan eden Filistin ama götünde koşan bizim ümmetçiler. Filistin ne alaka diyeceksiniz, kıssadan hisse Araptan bir bok olmaz, hele ki Türk'e hiçbir bok olmaz.

20.12.2017

dostum biz Filistin'e arap olduklarını için sahip çıkmak istemiyoruz. Filistin Mescid-i Aksa'nın hala müslümanların elinde olduğunun kanıtıdır. Yani o yüzden Filistin'i savunuyoruz. Ayrıca orada yapılanlar bir insan olarak vicdanın da zerre kin uyandırmıyorsa kusura bakma ama senin insanlığınla ilgili bir problem var. Arapların ne bok olduğunu çok iyi biliyor aslında arapçı dediğin kesimde biz Müslümanları seviyoruz. Sana Yahya Kemal Beyatlı'nın bir mısrasıyla cevap vercem ; Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur ya Rabbi. Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslam'ın.

20.12.2017

Bir gün amerikaya ve ingilizlere olan bağlılığınızın ve krallığınızın sonu gelecek o gün sizi sokaklarda parçalarlarken biz de çay demleyeceğiz.. şu petrolünüz bir bitsin hele

20.12.2017

Az kaldı kuyuların dibini sıyırıyolar denilebilir.

20.12.2017

inglizler yine arap piyonunu devreye sokmuş, Osmanlı zamanında da Türklere karşı kışkırtığı arap şeyhleri hatırlayalım. Bu tezgah hiç değişmedi. Elbette bu kurgu tüm arapları kapsamıyor, o zamanlar da kapsamamıştı, bunu hemen arap düşmanlığına başlayanlar için söylüyorum. Bunlar araplar içinde ki İngiliz tasması takan münafık azınlıklardır. Unutmayın İngilizler sadece arapları değil, Yunanlıları, Ermenileri, Bulgarları, Rusları, Türkleri bile zamanın da kendi safına çekere, milletine devletine karşı kışkırttı. Bunu nasıl yaptı Milliyetçi ve Dini ahlakı, maneviyatı yok ederek, yani bunları inkar eden Darwinizm ve Komünizm ile yaptı.. Araplara ihanet etti diyenler, her düştüğümüzde ülkemizi işgale gelen, Avrupaya neden laf söylemiyor acaba.

20.12.2017

Sen Arapla Avrupa'lıyı birmi görüyosun cidden? Avrupa biz ihanet etmedi. Dosttan gelen kötülüğe ihanet denir onlar tarih boyunca bizim düşmanımız oldu her düştüğümüzde gelip vursalar ne çıkar. Biz Asyalıyız onlar Avrupa'lı, biz müslümanız onlar hristiyan, biz Türküz onlar Fransız ingiliz italyan. Bak kendinde tek tek saymışsın Ingiltere kimleri kışkırtmış. Ermeniler, bulgarlar, ruslar da... Saydıklarının hepsi hristiyan. Araplar sözde din kardeşimiz, yuzlerce yıl devletlerimizin her türlü olanağından istifade etmiş, bizlerle eşit yaşamış. Tarihleri boyunca huzurlu dönemlerinin hepsini bizim himayemiz altında yaşamış bi millet. Bi zahmet sadık olmalı bağımsızlık istiyorlarsa oturup bizimle konuşmalıydılar. Bak bakalım Osman gazi devletini kurabilmek için Selçuklu yu sırtından mı biçaklamış yoksa dağlar gibi arkasında durup sadıkmı kalmış.

TÜM YORUMLARI OKU (55)