Bade Türe Yazio: Seksi Nedir?

Seks, doğanın insan türünün devamını sağlama yoludur ve ergenliğin ortasında başlayıp 20’li yaşlar boyunca devam eden dönemde cinsel dürtüler zirvededir. Kadınlar için gençlik, cinsel ideal ile özdeşleşmiştir ve bu her zaman böyle olmuştur. Bunun için bazı iyi nedenler vardır. Evrimsel açıdan bakıldığında bir erkeğin genlerini genç ve sağlıklı bir kadın ile iletme şansı daha fazladır. Biyolojik anlamda konuşursam, genç bir kadının hamile kalıp sağlıklı bir çocuk taşıması daha muhtemeldir. Erkekler doğaları gereği genç cinsel cazibeyi arzulama meylindedirler.

Sanayileşmiş kültürlerde genel anlamıyla her şeyin tanıtımı ve pazarlanması için kullanılan genç ve seksi kadın, en çok da genç cinsel cazibenin giyisilerle, kozmetik ürünlerle, mucize iksirlerle, losyonlarla ve tamamlayıcı ürünlerle elde edilebileceği hayalinin satılması amacıyla kullanılır.

Modellerin ve ünlülerin fotoğrafları bizi sihirli bir şekilde onlarca yıl daha genç

olduklarına inandırmak için fotoshoplanırlar. Günümüzde ise durum sosyal medyada her gün içeriği ile artış gösteren filtreli aplikasyon uygulamaları, Nerdeyse herkesin uyguladığı bu uygulamanın insanda hem bireysel hem de toplumsal motivasyonlar yaratığını kimse inkar edemez. Her kadının daha genç, güzel ve daha fazla arzulanma isteğinin altında seksi olarak algılanma dürtüsü yatmakta. Her yerde ,her an kadınları 20’li yaşlarda görünmedikçe cinsel olarak arzu edilmeyecekleri yönünde mesaj bombardımanına tutulur.

Kültürel Seksilik Sürekli Değişir

İnsanlık tarihinin herhangi bir zamanında ve yeryüzünün herhangi bir yerinde neyin seksi olduğu bazı değişmez biyolojik zorunluluklara bağlıdır fakat neyin seksi olduğu kültürel olarak sürekli değişim gösterir.

Seksiliğin sürekli değişen koşulları, Mısır uygarlığındaki duvar resimlerinden, romantik romanlardan pornoya kadar son derece büyük hacimli bir literatüre ve yaratıcılığı ve bunların yanı sıra bütünlük arz eden akademik dalları, sayısız filmleri ve milyarlarca dolarlık güzellik ve yaşlanmayı geciktirici ürünler endüstrisini meydana getirir. İnsanların cinselliklerini dışa vurma yolları kültürlerinin seksi ve tabuyu ne şekilde gördüğünden son derece etkilendi.

Seksin Tarihçesi

Kendimize kültürel seks kurallarının ne kadar sık ve çarpıcı biçimde yeni paradigmalara dönüştüğünü hatırlatmak için geçmişe dönüp tarih boyunca görülen cinsel davranışlara ve uygulamalara göz atmakta yarar var.

En eski insanların zamanından kalan eski eserler, mağara resimleri ve insan kalıntıları 300.000 yıl öncesinde en azından atalarımızın bazılarının birinde fazla partnerle seks, aynı cinsiyetle seks, karşı cinsin kıyafetlerini giyme, hatta tarih öncesi insanların grup seks yaptıkları ve seks oyuncakları kullandıkları yönünde kanıtlar mevcuttur.

Eski Mısırlılar sekse yönelik tutumlarında oldukça özgürdüler. Seks onlar için günlük yaşamın hem kutsal hem önemli parçasıydı.

Eski Yunanda üst sınıfta yer alan yetişkin erkelerin eşler, metresler ve ergen erkek aşıkları edinmesi normal karşılanırdı.

Ve diğer medeniyetlerde de seksi algılama ve yaşama şekilleri benzerlik göstermektedir.

Günümüzde bildiğimiz şekliyle evlilik ve çekirdek aile oldukça yakın zamanda ortaya çıkan bir olgudur. İnsanlık tarihinin büyük bölümlerinde evlilik, ebeveynlerin mali ve politik düzenlemelerinden ibaretti. Seks evliliğin bir parçasıydı fakat erkekler için evliliğin dışında da yapılan bir şeydi.

Şimdi konumuza dönecek olursak neyin seksi olduğuna bir göz atalım.

KOKULAR

SESLER

GÖRÜNTÜLER

DOKUNMAK

MÜZİK

SANAT

HAYAL ETMEK (FANTAZİLER)

Tüm bunlar hayatımızın bir parçası; duyduğumuz, gördüğümüz, kokladığımız, hissettiğimiz, düşlediğimiz her şey bizim için seksin itici gücünü ortaya çıkarmaya yetiyor. Madem bu kadar kolay ve her an etrafımız bizi uyarıcı şeylerle doluyken neden seks hayatımız istediğimiz seviyede değil işte burada durum birçok açıdan değişiklik göstermekte güzellik algımız değiştikçe ve kadının üzerinde kusursuz olma baskısı artıkça çoğu kadın kendini olduğu gibi kabul edememe, sevememe, rakipleri için kendini değiştirme çabasına giriyor.

Bu erkekler için de geçerli onlarda durum biraz güç dengeleri (maddi olarak) eklenince aradaki görsel kaygı daha aza inmekte. Etrafınıza bir bakın kim doğal? Kim gerçekten başkaları ile yarış halinde olmadan kendi gerçek seksiliğinin, güzelliğinin farkında, sürekli içerde konuşan seni de hesaba katınca daha iyi olma, daha seksi gözükme kaygısı içinde kendimizden ve etrafımızda var olan tüm doğal seksi iksirlerden de uzaklaşıyoruz.

Evet kabul ediyorum bu kapitalist düzende kendi gerçekliğini yaratmak çok kolay değil, seksi olmak ne kadar biyolojik sebeplere, görsel algılara dayansa da bilinçli farkındalıkla, kendini keşfetmekle, zihinsel ve duygusal zenginliklerle seksi olmayı başarabiliriz. Seksilik bir algılama, yorumlama ve olduğun gibi olma halinden geçiyor. Kendini seksi bulan kadınlarla kendini daha az seksi bulan kadınların çevrelerinde algılanışı kendilerine bakışı ile değişim gösterir.

Seksi olmak bazen bir bakışta, bazen şuh bir kahkahada bazen de derin derin bakan gözlerde hepsinin ötesinde kendin olmakta her kadın kendi yaydığı enerji kadar seksi kadın olmaktan utanmadan kadınlığını kutsayarak yaşayan kadınlar karşı cins tarafından daha seksi algılanıyor. Seven ve sevilen kadının da daha seksi olduğunu da unutmadan eklemek isterim dünyayı güzellik kurtaracak her insanı sevmekle başlayacak her şey…

Instagram

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"