Babasının Yasını Tutmak Yerine Cenazede Erkeklere Hizmet Etmesi İstenen Kadın ve Korkunç Yemek Geleneği

Maydanozla kovalardım!

Twitter'dan "@susuzsusamuru" isimli kullanıcı babasını kaybeden kuzeninin cenaze evinde yaşadığı bu saçma sapan olayı anlattı. Babasının yasını tutmak yerine erkeklere hizmet etmesi beklenmiş... İnanılmaz!

Ardından benzer durumları yaşayan insanlar ve bu yemek geleneğine lanet okuyanlar paylaşıma birçok yorum yaptı.

İnsanlar biri ölse de gidip karnımızı doyursak diye bekliyor mu acaba ya? Bu anlatılanlar ne kadar korkunç!

Popüler İçerikler

Sefo Kadınlara Kaptırdık Demişti, Bartu Konsere Çıkmıştı: Alişan'ın Etek Gündemi Yorumları Tartışma Yarattı
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
YORUMLAR
08.06.2021

Yemek beklemeler, aralarda gülüşmeler, Kuran okunurken telefonla konuşmalar, kendi çocuğunu övmeler, başkasının dedikodusunu yapmalar ve daha nicesi. Taziyeye geliyorsanız yemek beklemeyin acısını paylaşın ve gidin oturmayın bile siz oturdukça acı azalmıyor.

08.06.2021

Cenaze çıkan evde kimse acısından yemek yapamaz diye çevre, akraba, komşular yemek yapar getirir. Yalnız bu nasıl bir olaya dönüştüyse insanların yasını görmeden mide derdine düşüyorlar. Dedem öldüğünde aynı şey yapılmaya çalışıldı. Yemek falan yok dediğimizde ruhu rahat olmaz diye de isyan ettiler. O parayı hasta bir çocuğun annesine vermiştik. Aç kalsınlar. İkram falan verilmez. Düşüncesiz insanları hayatımızdan çıkarmadıkça düzeleceğimiz yok.

08.06.2021

Dayım vefat ettiğinde de karısını ve kızkardeşlerini kadınlar mezara gelmez diye defin işlemine almamışlardı. Taziye çadırında gırgır yapıp, taziyeye gelen kadınlara asılan hırbolar da vardı. Emin olun gerçekten sizin acınızı paylaşmaya gelen insan sayısı 2 elin parmağını geçmez. Geleneklerin değil; bireyin önemsendiği günleri görmek dileğiyle.

08.06.2021

Umarım o günleri görürüz

TÜM YORUMLARI OKU (50)