Babasının Kanser Tedavisi İçin Tek Başına 100 Bin Dolarlık Bağış Toplamaya Çalışan 7 Yaşındaki Koca Yürekli Kız

Diego Wernicke, Luna ve Mili isimli kızlarına bakarken felç geçirmiş ve 2019 yılının Mart ayında kendisine üçüncü evre beyin kanseri teşhisi koyulmuş.

Küçük kızlar komşusuna haber vermiş ve Diego hemen hastaneye kaldırılmış. Doktorlar beynindeki tümör riskli bir bölgede olduğu için ameliyat yapmayı reddetmiş.

Çaresizce bir çözüm yolu arayan aile, daha sonra Diego'nun uzman olan beyin cerrahı Dr. Charlie Teo tarafından tedavi edilmesine karar verilmiş. Diego'nun eşi Hayley, Dr. Teo'nun %99 bu tümörü alabileceğine inandığını söylemiş.

Ameliyatın gerçekleşmesi için Dr. Teo'nun Quensland, Avustralya'da bulunan bir devlet hastanesine gelmesi gerekiyor ve buna yardımcı olması için 7 yaşındaki Luna 100 bin dolar bağış toplama kararı almış.

Küçük kız kendi elleriyle boyadığı havluları Instagram'dan açık arttırmayla satmaya başlamış ve bir havlu için en yüksek 130 dolar teklif almış. Çalışkan Luna, tek başına 600 dolar toplamayı başarmış.

4 çocuk annesi olan Hayley, eşinin hasta olduğundan beri çalışamadığını ve ameliyat masrafları dışında ev giderleri için de paraya ihtiyaçlarının olduğunu belirtmiş.

Aile, daha uygun fiyatlı olduğu için Gold Coast'taki evlerinden taşınarak başka bir eve geçmek zorunda kalmış ve bu taşınma süreci Diego'nun kemoterapisinin ilk 6 haftasında gerçekleşmiş.

Bağış topladıkları GoFundMe sayfasında Hayley, bu sayfa için oldukça üzgün olduğunu, bunu yapmak istemediğini ama zorunda olduğunu yazmış. Tedavi 100 bin dolar olduğu halde, aile bağış sayfasındaki hedefini olası seyahat ve karantina masraflarından dolayı 150 bin dolar olarak belirlemiş. 

Eğer bağış yapmak isterseniz buradan bağış yapabilirsiniz. Buradan da Luna'nın havlularını sattığı Instagram sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Koronavirüs Salgını Nedeniyle Ellerini Ceplerine Atan Markalardan Alkışlanacak Bağışlar
Uzun Süreli Komadan Uyandıktan Sonra Yaşadıkları Deneyimlerini Paylaşan Birbirinden Güçlü 10 İnsan
Disney'in Tasarladığı Neredeyse Kabuslarımıza Girecek Korkunçluktaki Derisi Olmayan Yeni Robot

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
05.11.2020

Bağış Türkiye'ye kadar ulaştıysa fazlasıyla toplanacağını düşünüyorum. Allah şifa versin babalarına. Önce can sonra canan diye güzel bir sözümüz var. Kendi ülkemizin yaralarına merhem olalım sonra diğer ülkelere de oluruz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ