Babadan Oğula Kahramanlık: Yunan Kurtarma Ekibinden Konstantinos Nikas Hatay'da Küçük Kızı Kurtardı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın sitesinde paylaşılan verilere göre Kahramanmaraş'taki büyük depremin ardından birçok deprem daha gerçekleşti. Ülkemizin yaşadığı bu büyük felakete birçok ülkeden yardım eli gecikmedi. Babadan oğula bir kahramanlık hikayesi ise içimizin ısınmasına neden oldu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 il daha büyük zarar gördü.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin bugün 4. günü. Yıkılan binlerce bina, o binaların enkazında kalan, evinden, yurdundan, ailesinden olan yüz binlerce insan. Tüm bunların yanında depremzedeler ile tek yürek olan vatandaşlarımız... Hepimizi derinden etkileyen bu zor günlerde tek umudumuz saatler geçmesine rağmen alabildiğimiz güzel haberler oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dördüncü seviyede alarm verildiğini bunun uluslararası yardım çağrısını da içerdiğini açıkladı.

Yaşanan deprem sonrasında ülkemize birçok ülkeden destek gecikmedi ve kısa süre içerisinde yardım açıklamaları gelmeye başladı. Deprem sonrasında ilk yardım açıklaması ise kardeş ülkemiz olan Azerbaycan'dan geldi. Azerbaycan, Yunanistan, İsrail, ABD, Rusya, Çin, Japonya, Yeni Zelanda, Meksika, Fransa, Almanya, Güney Kore, Pakistan, Hindistan, İsviçre, İspanya, Sırbistan, Meksika ve daha birçok ülke arama kurtarma ekiplerini ülkemize göndererek arama kurtarma çalışmalarına destek oldular.

Yunanistan depremin gerçekleştiği ilk günde deprem bölgesine 21 kişilik arama kurtarma ekibi, beş doktor, iki arama kurtarma köpeği ve birçok tıbbi malzeme gönderdi.

Yunanistan arama kurtarma ekibinde yer alan Konstantinos Nikas ise hikayesi ile içimizin ısınmasına neden oldu.

Fotoğrafta Konstantinos Nikas'ın babası olan Panagiotis Nikas'ı görüyoruz. Panagiotis Nikas, 1995 Aigio depreminde küçük Andreas'ı kurtarması ile hafızalara kazınmıştı.

Burada ise Panagiotis Nikas'ın oğlu Konstantinos Nikas var ve Hatay'da ufak bir kızı kurtarıyor.

Konstantinos Nikas'ın seneler sonra babası ile yan yana yayınlanan bu fotoğrafları birçok kişiyi hem duygulandırdı hem de sevindirdi. Vatandaşlar babadan oğula kahramanlık cümlesi ile Nikas'a olan minnetini dile getirdi.

İşte baba ve oğulun gurur verici tablosunu gözler önüne seren o tweet...

twitter.com

Ve tweetin altına gelen birbirinden güzel cevaplar...

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Deprem Anında 'Yaşam Üçgeni'nin Hayat Kurtardığı Gerçeğini Gözler Önüne Seren Kahramanmaraş Depremi Enkazı
Enkazdan Tam 87 Saat Sonra Sağ Kurtarılmıştı! Galatasaraylı Kadir'in İmzalı Forma İsteğine Icardi'den Cevap
Kılıçdaroğlu AFAD Raporunu Paylaştı: ‘Benim de Kader Planım da Bu Varmış’

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
09.02.2023

Evlatlarımıza bırakacağımız en güzel miras evler arabalar değil; örnek karakterlerimiz...

09.02.2023

Şimdi "dayılar" diye tabir ettiğimiz ve milliyetçi olduğunu zanneden eğitimsiz kitleleri kışkırtmak için hedef gösterilen ne kadar millet varsa hepsi yardımımıza koştu öyle mi? Üstelik bu kışkırtmanın başı, dördüncü seviye alarm verenle aynı kişi. Ben gerekli ibreti aldım.

09.02.2023

Güzel insanlar güzel evlatlar yetiştirir. Evlatlarınızın hayırlı olmasını istiyorsanız önce siz hayırlı bireyler olun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ