Babacan'dan Kendisine Boş Teneke Diyen Erdoğan'a Yanıt: '13 Yıl Niçin Boş Tenekeyle Çalıştınız?'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “CHP’nin arkasında boş teneke” sözlerine “Sayın Erdoğan; siz 13 sene 'boş teneke' ile mi çalıştınız? Bunca yıl niçin boş tenekeyle çalıştınız?” diye yanıt verdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Esenyurt Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Babacan konuşmasında, kendisine “CHP’nin arkasında boş teneke” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Erdoğan’ın kendisine son zamanlarda daha sık sataşmaya başladığını belirten DEVA lideri, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bir kere, biz DEVA partisi olarak kimsenin arkasından gitmiyoruz. Onu geçelim. Kendisiyle çalışırken de arkasından gitmedim. Daima yan yana çalıştım. Yanlışların peşinden gitmedim. Ne demiş 'Boş teneke' demiş. Sayın Erdoğan; siz 13 sene 'boş teneke' ile mi çalıştınız? Cumhuriyet tarihinin en uzun süre bakanlık yapmış kişilerinden biriyim. Bunca yıl niçin boş tenekeyle çalıştınız? Millete bir de bunu anlatın bakalım. Üstelik, Ali Babacan 2009’da istifa mektubunu verdiğinde, 2011’de ayrılmak istediğinde, 2019’da istifa ettiğinde niçin kalması için ısrar ettiniz, diye soruyorlar kendisine. Bizler, partimiz, hiç kimsenin kuyruğunda veya arkasında değiliz.”

Bahçeli'ye dokundurdu

“Esas siz kimlerle berabersiniz? Siz kimin arkasına takıldınız? Onu bir anlatın hele. Şimdi konuşma sırası bende. Küçüğün küçüğü bir ortağınız var. Perinçek ne diyor 'Hükümetin rotasını ben çiziyorum' diyor. E sizin de dümen Çin’e dönmüş. Çin tipi ekonomik model diyorsunuz. Ekonomide Perinçek modelini anlatıyorsunuz insanlara. Siz kimin arkasından gittiğinizin farkında mısınız ya? İş gücünü ucuzlatmaya dayalı; emeği, alın terini istismara dayalı bir modelden bahsediyorsunuz. Ne konuştuğunuzun farkında mısınız? Öte yandan, şu anda sizin iktidarınızın anahtarı kimde? Daha düne kadar size ve size oy verenlere etmediği hakareti bırakmayan, krizlerin ortağı Sayın Bahçeli de değil mi? Sizi zamanında tehdit eden mafya ve çete liderlerini, makamında ağırlayan Bahçeli de değil mi iktidarın anahtarı?”

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
05.12.2021

E sen niye 13 yıl boş oyları dolduran hırsızlarla çalıştın diye sorarlar sana da

05.12.2021

özgürlükten bahsediyor. 20 yıldır özgürleştiğimizi düşünen var mı acaba ? ne sosyal anlamda özgürüz ne maddi anlamda. haberlerde ekonomi tartışması izliyorum. konu çin modeli ekonomi. çinde adamları alıyorlarmış üretim yapan yere götürüyorlarmış. bir yatağı 3 kişi paylaşıyorlarmış. 8 er saat uyuyorlarmış. sonra çalış babam çalış. günümüzün köleliği resmen. ekonomistin birisi de su an 79 daki ile aynı seviyedeyiz falan diyordu. 42 senede bir adım ileri gidememişiz yani. o yüzden acilen bu 90lar siyasetçilerinden kurtulmamız gerekiyor. bize daha aydın, bir hedefi olan, vizyonu olan kişiler lazım. çıkıp yok eytyi çözeceğiz, yok 3600 ek gösterge eee sonuç ? nereden vereceksin bu parayı ? kendi cebinden mi ? yine dönüp dolaşıp halka saracaksınız.

05.12.2021

Var tabii. Rte ve havarileri asfhjl

05.12.2021

Ülkenin Cumhurbaşkanının üslûbu ve tavırları cidden rezalet.

TÜM YORUMLARI OKU (9)