Babacan'dan Erdoğan'a: "Sen Dolar ve Enflasyonu Patlat Sonra 'Aşağılık Heves' De"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Süfli heveslerle ellerin başka ülkelerin, kapısına varanlara acıyarak bakıyorum sözlerine tepki gösterdi.

"Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli hevesler..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da geçen hafta yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli (adi, aşağılık, bayağı) heveslerle ellerin yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyorum.'

"Cep telefonu ve araba almayı 'aşağılık bir heves' olarak gören anlayış ülkeyi yönetiyor"

Babacan o sözlere bugün Trabzon mitinginde yanıt verdi. Babacan'ın konuşmasında ilgili bölüm şöyle: Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz.

Erdoğan: 'Daha İyi Araba, Telefon Alabilmek İçin Başka Ülkelerin Kapısına Varanlara Acıyarak Bakıyoruz'
Erdoğan'ın Yurt Dışına Yerleşmek İsteyen Gençlere Çıkışı Akşener'i Kızdırdı: "Acıyarak Bakıyoruz"
Türkiye'yi Geride Bırakarak Umudu Yurt Dışında Arayan Gençlerin 'Türkiye Beni Kaybetti' Akımı

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
01.10.2022

Çok ilginç bir durum. Dövize yatırım yapan vatan haini oluyor ama hükümet projeleri döviz garantili veriyor. AKP sabır ve şükür telkin ediyor fakat saray varlık içinde yaşıyor. İnsan gibi yaşamak isteyip yurtdışına çıkan ahlâksız Batı sevicisi oluyor fakat Batı'dan en fazla oyu AKP alıyor. Bu kadar tutarsız ve haliyle vasıfsız bir iktidar gelecek nesle ibret olsun diye anlatılmalı ki, afyonla güdülen şeylerin sandığa gitmesi bir ülkeyi nasıl uçurumun kenarına itiyor öğrenmeyen kalmasın.

01.10.2022

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

01.10.2022

arapçaya bu kadar tapıyorsanız gidin arabistana. adam akıllı TÜRKÇE kelimeler var.

01.10.2022

Kelime sözcüğü Arapça kökenlidir. Türkçesi sözcüktür bu arada.

01.10.2022

Ey Bu ülkeyi hırsları yüzünden, zalimlikleri, merhametsizlikleri yüzünden enkaza çevirenler, sayenizde bizim çocuklarımıza da bu enkaz kalacak, ama unutmayın sizin çocuklarınızda bu enkazdan nasibini alacak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ