Azra Kohen Kimdir? Fi, Çi, Pi'nin Yazarı Azra Kohen'in Eğitim Hayatı ve Biyografisi

Fi, Çi, Pi üçlemesiyle adından söz ettiren yazar Azra Kohen, son dönemlerde yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Filistin paylaşımlarının ardından pek çok kişinin kim olduğunu merak ettiği Azra Kohen'in kitapları da yeniden gündemde. Peki, Azra Kohen kimdir? Azra Kohen'in eğitim hayatı ve eserleri... 

İşte, detaylar...

Azra Kohen Kimdir?

Azra Kohen, 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Kitaplarını Azra Kohen adıyla yayımlayan, yazarın takma adı 'Akilah' asıl ismi ise 'Özge Azra Sarızeybek'tir.

Azra Kohen'in Eğitim Hayatı

Eğitime bakış açısı sorulduğunda, 'Bu dünyaya öğrenmek için geldik' diyen ünlü yazar eğitim hayatı boyunca pek çok farklı branşla ilgilenmiştir. 

Kohen, üniversite hayatına İstanbul Üniversitesi'nde başlamış, burada Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun olmuştur. Daha sonra Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde  Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi okuyan Kohen, 2019 yılında İngiltere Writtle Üniversitesi'nde Onarıcı Tarım okumaya başlamıştır. 

Kohen'in bir dönem Liverpool Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisansını tamamladığı bilinmektedir.

Azra Kohen'in Eşi ve Ailesi

Azra Kohen, 2001 yılında PhilosopherKing'in kurucu ortağı ve CEO'su olan Sadok Kohen ile dünya evine girmiştir. Yazar Kohen'in bir çocuk annesidir.

Azra Kohen'in Yazdığı Romanlar

2013 yılında kaleme aldığı Fi adlı roman (Akilah Mahlası) ile adını duyuran Azra Kohen'in, Fi, Çi ve Pi üçlemesi 2017 yılında 2 sezonluk dizi olarak seyirciyle buluşmuştur. Yazar bu dönemde, Radyo Trafik Marmara'da katıldığı Yazarın Dilinden isimli radyo programında yeni kitaplarının duyurusunu yapmıştı. İşte, Azra Kohen'in eserleri: 

  • Fi

  • Çi

  • Pi

  • Aeden

  • Gör Beni

İlginizi Çekebilir

Yazar Azra Kohen'in Filistin Açıklaması "Çocuklarını Bomba Bölgesine Videolarını Çekmek İçin Koyan..."

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!