Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışmalar Başladı

Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke askeri birlikleri arasında yoğun çatışmalar başladı.

Yollara mayın döşendiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurdu.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirildi. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

Azerbaycan ordusu karşılık verdi

Ermenistan ordusunun Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus illerindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alındı. Saldırı sonucu askeri personel arasında kayıplar, askeri altyapıda hasarlar meydana geldi.

Azerbaycan ordusunun da Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için gerekli tedbirler aldığı belirtildi. Azerbaycan'a karşı provokasyon operasyonlarına katılan Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin personel ve teçhizatında kayıpların bulunduğu aktarıldı.

Çatışma ve kayıplarından tamamen Erivan yönetiminin sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, kamuoyuna ek bilgi verileceği belirtildi.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
YORUMLAR
13.09.2022

Aklıma neler geliyo da bu sefer söylemicem! Oradaki tüm masumlara şans diliyorum.

13.09.2022

Yarın bir Chp'li senin söylemekten korktuğunu söyler Masumyan'lara şans diler.

13.09.2022

Brüssel görüşünden sonra sülh için bu kadar müsbet zemin varken Ermenistanın böyle bir provokasyon amaclı askeri addımları beklenilen idi. Çünkü daha evvel de böyle ılımlı iklim oluşan zaman aynı tepki göstermişlerdir. Ermenistanda ordu ve ya hatta birlikler bile ayrı-ayrı lobilerin elindedir. Ermeni lobisi kesinlikle sülhe karşıdır. Ve bu tip provokasyonlar Ermenistan devletinin idaresinden kenar baş verir. Nihayi sülhe ulaşana kadar bu addımlar olacak.Tanrı askerimizi korusun. Resmi olmayan melumatlara göre ordumuz ermenilerik 2 S300 hava savunma sistemlerini, bir silah anbarını mahv etdi. Bir askeri birliyi ise tamamile yok etmiş. Bizim de şehidlerimiz var.

13.09.2022

Yine Eylül ayında başladılar kaşınmaya

TÜM YORUMLARI OKU (19)