Azerbaycan'da Halk Seferberlik Talebiyle Milli Meclisin Önünde Toplandı

Azerbaycan'da, Ermenistan ordusunun sınırda yaptığı saldırıları ve Dağlık Karabağ'ın işgalini protesto eden halk geceyi, seferberlik talebiyle toplandığı Milli Meclisin önünde geçirdi.

Pazar gününden bu yana Ermenilerin, Azerbaycan ordusunun sınırdaki mevzilerine düzenlediği saldırıları ve bu saldırılardaki can kayıplarını protesto etmek amacıyla binlerce Azerbaycanlı sokaklara döküldü.

Başkentin sokaklarında kortej oluşturdu

Bakü'de ve çevre şehirlerde yaşayan Azerbaycanlılar akşam saatlerinde başkentin sokaklarında kortej oluşturdu. Ellerinde Azerbaycan bayrakları taşıyan ve 'Karabağ bizimdir bizim kalacak' sloganı atan vatandaşlar, Milli Meclisin önünde toplandı. Binlerce kişi burada, seferberlik ilan edilmesi için slogan attı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez"

'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Başkomutan, silah ver bize' sloganları atan Azerbaycanlılar geceyi Meclisin önünde geçirdi.

Ne olmuştu?

Ermenistan'ın Saldırısında Biri Tümgeneral, Yedi Azerbaycan Askeri Hayatını Kaybetti

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
15.07.2020

Tarafsız değilim. Ermeni hükümetinin kaybetmesini, bu kan ve tezgah kokan oyunlarının pahalıya patlamasını, yaptığı soykırımın bedelini ödemesini istiyorum. - Ermeni halkı değil, farkı idrak edemeyecek olanlar için belirteyim - Düşlediğiniz barış ise ne yazık ki bu dünya üzerinde bir ütopya ve akıllı bireylerin bunun farkına varması gerek, at gözlüğü takmak, haksızlığa karşı susmak suça ortak olmak demektir, var olan düzeni sürdürmeye destek olmak demektir. En azından sizinde köyünüzün, sevdiğiniz insanların, bebeklerin, yavrularınızın katledildiğini düşünebilirsiniz.. Hala tarafsız kalabiliyor musunuz? En azından deli değilseniz kendinizi,sevdiklerinizi savunursunuz değil mi?

15.07.2020

Ben neden bu mevzuları Rusyanın dikkat dağıtma taktiği gibi görüyorum. Konu hakkında detaylı bilgisi olan varsa beni düzeltsin. Çünkü zamanlama biraz uyuyor.

Pasif Kullanıcı
15.07.2020

Türkiye için Ermenistan a girip diğer yandan çıkmak tahminen 1-2 ayı almaz diye düşünüyorum, bu daly*raklar Azerbaycan ı bu şekilde rahatsız ederek neyi amaçlıyor, bu işin arkadasında Rusya mı var ABD mi? Azerbaycan ı rahatsız etmekten vazgeçin! 🇹🇷🇦🇿🇹🇷🇦🇿

15.07.2020

abd ve israil azerbaycanı destekliyor,rusya ermenistanı ama Türkiyenin doğu kapısının boşalıp azerbaycanla bütünleşme ihtimalinden dolayı ermenistanı da yedirmiyorlar olay özet olarak bu.Azerbaycan petrollerini çıkarma hakkı rothschıld ailesinde paravan olarak dolayısıyla hiç bir ülke zarar veremez israil hava savunma felan verdi anlaşmadan sonra ama dediğim gibi ermenistanı ezmesine de izin vermiyorlar sebebi Türkiyenin doğu kanadının rahatlaması birleşme vs. gibi durumlar dolayısıyla rusyayla ortak kararları iki ülkenin kontrol altında gitmesi ancak ermenistan her geçen yıl daha kötü bir ekonomiye gidiyor başkentleri taşra kasabası gibi nüfusları 2 milyon azerbaycansa her geçen yıl daha gelişen bir ülke ermenistan için uzun vadede çok bir dayanma gücü kalacağını düşünmüyorum

TÜM YORUMLARI OKU (13)