Aytül Yükselici Yazio: Star TV/ Akrep, ATV/ Müge Anlı Tatlı Sert

Demet Akbağ paylaşım yaptığından beri heyecanla 11 Aralık Cuma gününü bekliyordum. Demet Akbağ gibi bir oyuncuyu her hafta ekranda görme fikri, benim gibi bir çok izleyiciyi heyecanlandırdı eminim. Hem de alışılmışın dışında bir rol, saç ve karakterle...

Hikayenin başında gözümüze sokulan bir aldatılma hikayesi hem de iki kardeşin hiç adam kalmamış gibi aynı adamı sevmesi beni biraz ah’lara düşürsede dizide bundan çok daha fazlası olduğunu ilk bölümde bize anlattılar.

Dizi öyle hızlı entrikalarla ve iyi oyunculuklarla hızlıca aktı ki başından kalkamadım. Açıkçası böyle dizilerin biraz hayatı sorgulatıyor olması hoşuma gidiyor. 17 yaşında anne olduğu için bunun acısını kızından çıkaran bir anne… Diğer kız kardeşi kadar sevilmediğini düşündüğü için annesinden intikam almak isteyen bir evlat, arada her şeyden habersiz torunlar... iki kadınla birlikte olan bence en saf karakter bir adam.

Herkesin kendinden bir şeyler bulup empati kuracağı kadar çok karakter ve çatışma yaratılmış bence... Cuma günü yayınlanan diğer işlere baktığımız zaman işinin oldukça zor olduğunu söylesem de ilk günden Reyting sıralamasında kendini gösterir bir başarı elde etti. Ve açıkçası öyle bir yerde bitti ki ilk bölümü izleyenlerin devamını izleyeceklerini ve Reytingde Cuma günü sıralamayı zorlayacak bir dizi olarak uzun süre kalacağını söyleyebilirim. Ayrıca Evrim Alasya’nın müthiş oyunculuk ve gerçekten tam bir Akrep gibi sokacağı zamanı kollaması hayatımıza unutulmaz bir kötü karakterin daha girdiğinin habercisi. Kötü karakter fanlarının şimdiden gözü aydın diyelim. Gelelim dizi yayınlanan gece sosyal medyanın gündemindeki iki konuşulan olaya... birincisi Demet Akbağ saçları; açıkçası resimlerde saçlara benimde bir türlü gözüm alışmamıştı. Ama diziyi izlerken Demet hanımın müthiş oyunculuk performansı, ses tonlaması sayesinde iki dakika sonra o sarı saçlara birden gözüm alıştı. 

İkinci konu ise İstanbullu Gelin dizisinde kullanılan evin bu dizi için kullanılması. Sadık izleyicinin gözünden kaçmadı tabi... İzleyiciler dizileri gerçek hayatla çok özdeşleştirdikleri için bu tür olaylardan rahatsızlık duyuyorlar. O dizide o karakterler ve anıları yaşasınlar istiyorlar. Aynı hassasiyeti Aşk-ı Memnu konağı içinde yapmışlardı.

Diziyi kimler izlemeli: DEMET AKBAĞ HER HAFTA EKRANDA GÖRMEYİ HEM DE BÖYLE FARKLI BİR ROLDE GÖRMEYİ İSTEYENLER KAÇIRMASIN. AYRICA ENTİRİKA SEVEN TÜRK İZLEYİCİ İÇİN KESİNLİKLE İYİ İŞ. CUMA AKŞAMI ALTERNATİF ARAYANLAR İÇİNDE YENİ BİR NEFES…

DİZİYİ KİMLER İZLEMESİN: ÖYLE ENTİRİKA FALAN KALBİM KALDIRMIYOR DİYENLER UZAK DURSUN.

ATV / Müge Anlı Tatlı Sert

Hiç çalışmadığım ama çalışanlarını kıskandığım ender sunuculardan biridir Müge ANLI. Dünyada eşi benzeri örneği var mı sanmam. Her gün karşısına gelen konukları sabırla dinlemek belki de söylemek istediği bir çok şeyi söylememek. Bazen ben ekran başında izlerken televizyona bir şey fırlatmak geliyor içimden. Bir şey fırlatmasam da ağzımı tutamıyorum bağırıyorum evde tek başıma. Müge hanım sakin ve sabırlı bir şekilde arka arkaya sorularını sıralayıp cevap almayı bekliyor.

Reytinglerde açık ara birinci olması dizilerle yarışıyor olması ise bence araştırılması gereken başka bir sosyolojik konu. Her gün sabahın erken saatinde işlenen cinayetleri, kaybolan insanları, kandırılan insanları ekran başındaki insanlar neden izliyor. Müge Anlı’yı açık ara Türkiye’nin en güvenilir insanlarından biri yapan ne? Bu sene karşısına koyulan iki aynı tarzda programı izleyince biraz daha fikir sahibi oldum. Kıyafetindeki, saçındaki sadelik ve hatta hiç takı takmaması bile işine olan saygısından ve gerçekten dikkat gerektiren bir iş yaptığının çok farkında olmasından.

Bir cinayeti konuşurken kırmızı rujunuz ve kolunuzda on tane altın bilekliği sallayarak karşınızdaki mağdura soru sorarak inandırıcı olamazsınız. Karşınızdaki insanı yargılayıp, azarlayarak izleyicinin alkışını toplayamazsınız. İşte tamda burada Müge Anlı farkı çıkıyor ortaya. Öyle ince bir çizgide yürüyor ki. Belki de emin karşısındakinin katil olduğuna tecrübesinden dolayı.. Ama sabırla ve sakinlikle bekliyor, kırmadan, incitmeden, söylemesi ve sorması gereken her şeyi sorup işi sonuna kadar götürüyor. Ayrıca sosyolojik olarak incelenmesi gereken bir başka olayda cinayet işlediği halde elinden kurtulamayacağını bildikleri halde Müge hanımın karşısına geçen konuklarda.. Gerçekten onları hiç anlamıyorum. Neden?

Müge Anlı’yı açık ara son on yılın en çok izlenen, en çok sevilen, en çok güvenilen insanı yapan başarıları aşağıda topladım. Hiçbir şey tesadüf değil. Hele başarı asla. Bu kadar başarıya imza atan Müge Anlı’nın aldığı bir ödül konuşmasında kuşlar sürüleriyle uçar diyerek ödülü ekibine vermesi beni kalbimden bir kere daha vurmuştur. İyi ki varsın MÜGE Anlı ömrüne bereket.

Müge ANLI TATLI SERT 13. SEZON Ben bu yazıyı yazarken 2602. bölümü sunuyor. Programı sunarken Tarih, Sosyoloji, Hukuk bitirdi.

13 sezonda tam 3555 kayıp bulmuşlar. 

890 aileyi birbirine kavuşturmuşlar.

160 cinayet dosyası aydınlatmışlar.

1 milyon 155 bin vatandaşımızı okuryazar sahibi yapmışlar.

33 aşevi yapmışlar.

Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’te 492 konutluk MÜGE anlı mahallesi inşa etmişler 486 kayıp minik dostumuzu bulup şahine teslim etmişler.

18 bin 453 tekerlekli 2186 akülü sandalye dağıtmışlar.

15 bin 74 öğrencimize kırtasiye ve giyecek yardımı yapmışlar.

302 tane bilgisayar göndermişler.

Programda giydiği 900 elbiseyi hayranlarına yollamışlar.

Instagram

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
15.12.2020

Demet akbağa çok üzüldüm böyle ossuruk bir dizide rol aldığı için,

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ