Seçim de bir hak değil midir?
Haktır ya! Şöyle; tek taraflısından, varması gerekli irade beyanıyla kullanılacak olanından, yenilik doğuran bir haktır, hem de. Şöyle düşünelim, irade beyanımız, karşı tarafa varmakla kendiliğinden sonuçlarını doğuracaktır.
Yani, seçim hakkımızı kullanmamız ile mevcut hukuki (durum) ilişkiyi değiştiririz. Ayrıca, seçim hakkı yenilik doğuran haklardan olduğundan kullanmakla seçim hakkımız sona erer, tüketmiş oluruz. Diyeceğim o ki; seçim beyanından dönülemez.
Tıpkı, hayatta bir kez milli takım seçebildiği gibi oyuncuların. Milli takım seçmek de sevdaya dâhil futbolda. Bir yanda İsviçre forması giyen Granit Xhaka, bir yanda Arnavutluk formasını terleten Taulant Xhaka...
İki kardeş ilk kez karşılıklı oynuyordu. Annelerinin iki takıma da destek verdiğini anlatan forması yürekleri ısıtsa da; iki kardeş için pek de kolay olmayan bir tecrübeydi besbelli. Zira, Granit Xhaka, “kardeşi ile her şeye rağmen, her zaman birlikte olduklarını; ilk kez sahada karşı karşıya geleceklerini” dile getirmişti ve “umarım son kez olur” demişti. Aralarındaki bağı gözle gördüğümüz kardeşlerden Taulant’ın Arnavutluk bayrağına bağlılığını ispat şansı dahi olmuştu. Euro 2016 elemelerinde oynanan Sırbistan ve Arnavutluk maçı, hem de bayrak gerilimi sebebiyle tatil edildiğinde; Taulant Xhaka’nın, Sırbistan oyuncu grubunun önünde siper olduğunu görmüştük.
FATİH TERİM ve GALATASARAY düşmanı kadından yeni yazı.