Onedio Logo

Ayşe Barım Kimdir? Tutuklu Bulunan Menajer Ayşe Barım'ın Hastalığı Nedir, Sağlık Durumu Nasıl?

Kapak Görseli

Ünlü menajer Ayşe Barım, ID İletişim kurucusu olarak medya ve sanat dünyasında 2002 yılından beri yer alıyor. Pek çok ünlü isim, oyuncu, şarkıcı menajer Ayşe Barım tarafından temsil ediliyor. Barım, sektörün en tanınmış isimleri arasında yer alıyor. Ayşe Barım'ın gündeme gelme sebebi ise hakkında 'çalışma hürriyetinin ihlali' ve 'şantaj' gibi iddialarla açılan soruşturmalar oldu. Ayşe Barım son olarak Gezi Parkı soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandı. Peki, Ayşe Barım kimdir? Ünlü menajer Ayşe Barım'ın şirketi nedir, ID İletişim kimlerin menajerliğini yapıyor? Ayşe Barım neden tutuklandı?

İşte, detaylar...

Ayşe Barım Kimdir?

Ayşe Barım Kimdir? Görseli

Ayşe Barım, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul'da İstiklal Caddesi üzerinde açılan English High School for Girls (EHSG) okulunda tamamladı. Günümüzde Nişantaşı ve Beyoğlu Anadolu Liseleri olarak eğitim vermeye devam eden okuldan mezun olduktan sonra ise Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu. Burada İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Ayşe Barım, İstanbul'daki eğitim hayatını tamamladıktan sonra Londra'ya taşındı. Londra'da iki yıl yaşayan Barım, bir süre iletişim üzerine eğitim aldı.

Ayşe Barım Kaç Yaşında? 

Ünlülerin menajeri Ayşe Barım, 26 Temmuz 1970 tarihinde dünyaya geldi. Şu anda 54 yaşında olan Barım, 2025 yılının Temmuz ayında 55 yaşına girecek.  

Ayşe Barım Aslen Nereli?

Ayşe Barım, İstanbul'da dünyaya geldiği biliniyor.

Ayşe Barım'ın Mesleği Ne?

Ayşe Barım'ın Mesleği Ne? Görseli

Ayşe Barım, kariyer hayatına 1992 yılında başladı. 2001 yılına kadar promosyon direktörlüğü, reklam ve halkla ilişkiler müdürlüğü, müşteri ilişkileri direktörlüğü ve genel müdür yardımcılığı gibi pek çok görevde yer aldı. 

Kanal D, ATV ve Hürriyet çatısı altında promosyon direktörülüğü yapan Ayşe Barım, daha sonra reklam ve halkla ilişkiler müdürlüğü pozisyonunda rol aldı. Akmerkez, Klan-Euro RSCG, 1 Numara Hearst Yayıncılık ve son olarak da DMC'de çalıştı. Genel müdür pozisyonuna kadar yükselen Barım, daha sonra kendi şirketini kurdu.

Menajer Ayşe Barım'ın Menajerlik Şirketi Hangisi? ID İletişim Ne Zaman Kuruldu?

Ayşe Barım, 33 yaşındayken kurduğu ID İletişim şirketi çatısı altında yıllardır birbirinden ünlü isimlere menajerlik hizmeti sunuyor. 2002 yılında kurulan ID İletişim'in çatısı altında menajerlik hizmetinin dışında; sosyal medya yönetimi, dizi ve sinema filmlerinde basın danışmanlığı hizmeti de veriliyor.

Ayşe Barım Kimin Menajeri?

Ayşe Barım, ülkemizde pek çok ünlünün menajerliğini yapan medya ve sanat dünyasındaki önemli isimler arasında yerini alıyor. Barım, ünlülerin yayında tiyatro, dizi ve filmlerin basın danışmanlığını da yapıyor. 

Barım, ünlü sanatçılara menajerlik hizmeti vermenin yanında kariyer planlaması, basın danışmanlığı, halka ilişkiler ve medya yönetimi stratejileri konularında da hizmet veriyor. Ayşe Barım, tanınmış bir iletişim uzmanı olarak uluslarası boyutta hizmet verirken profesyonel bir ekiple çalışıyor.

Ayşe Barım'a Neden Soruşturma Açıldı?

Eylül 2024'te başlayan yazılı gündem sonrası, verdiği bir röportajda hakkında ortaya çıkan iddiaları yalanlayan Ayşe Barım hakkında 10 Ocak 2025'te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. 

Dizi sektöründeki 'tekelleşme' iddiaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Başsavcılık, 'çalışma hürriyetinin ihlali' ve 'şantaj' gibi iddialara ilişkin hakkında soruşturma başlatılan ID İletişim kurucu ortağı ünlü menajer Ayşe Barım'a 13 Ocak 2025 tarihinde ise yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Detaylar Haberimizde 👇

Başsavcılık Harekete Geçti: Menajer Ayşe Barım'a Yurt Dışına Çıkış Yasağı Verildi!

Ayşe Barım Neden Tutuklandı?

Yurt dışı yasağıyla birlikte ajans hakimiyeti ve sanatçılarla ilişkileri mercek altına alınan ünlü menajer Ayşe Barım'a hakkında başlatılan tekelleşme soruşturmasının ardından; 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım' suçlamasıyla resen soruşturma başlatıldı. 

Barım hakkında, 2013 yılında Gezi Parkı olaylarında 'Kendisine ait olan danışmanlık şirketinde çalışan insanları organize ediyorsunuz. Gezi Parkı hesabında çıkan olayları sosyal medya hesabından paylaşmalarını istiyorsunuz. Ardından birden fazla eylemin iştirakçisi oluyorsunuz' suçlamaları yer aldı. 24 Ocak 2025 tarihinde başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Ayşe Barım hakkında 27 Ocak'ta tutuklama kararı çıkarıldı. 

Avukatların itirazları sonucunda önce hakkında tahliye kararı çıksa da İstanbul’daki yüksek mahkeme kararı bozarak 17–18 Şubat 2025 tarihlerinde yeniden tutuklanmasını hükmetti. Ayşe Barım, tahliye sonrası yeniden tutuklandı.

Tutuklu Bulunan Menajer Ayşe Barım'ın Sağlık Durumu Nasıl? Hastalığı Ne?

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, aylardır tutuklu bulunan Ayşe Barım'ın son bir ayda hücresinde 4 kez bayıldığını duyurdu. 

Sınar, yaptığı açıklama sırasında Ayşe Barım'ın ciddi kalp rahatsızlıkları olduğunu ifade etti. Sınar, Barım'ın durumunun tehlikeli olduğunu dile getirdi ve açıklamasında: 

'Dün avukat arkadaşları bahsetti. Ayşe Hanım ciddi kalp rahatsızlıkları olan biri. Son bir ayda 4 kez bayılmış, kendinden geçmiş vaziyette hücresinde bulunmuş. 5'incide belki hayatını kaybedecek. Böyle bir insan tutuklanmaz. ' ifadelerine yer verdi.

Hücresinde Bayılan Ayşe Barım'ın Hastalığı Ne?

Ayşe Barım, 20 Mayıs'ta tahliye talebi reddedildikten sonra 5 Haziran'da koğuşunda baygın bulunmuştu. Barım'ın kalp ve beyin rahatsızlıkları olduğu ve ani ölüm riski taşıdığı belirtildi. 

Mehmet Akif Ersoy Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, Barım'ın hipertrofik kardiyomiyopati hastalığı nedeniyle 'ani kardiyak ölüm riski taşıdığı' belirtildi. Ayrıca beyin anevrizması bulunan Barım'ın, bu durumun beyin kanaması riski taşıdığı ve sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiği vurgulandı. 

Beyninde 7 mm anevrizma ve üzerinde bebeği olan diğer bir anevrizma bulunan Barım'ın baygın bulunması, bu hastalıkların semptomlarından biri olabilir ve anevrizmanın kanaması durumunda hızlı müdahale edilmezse ölüm riski olduğu da avukatlar tarafından dile getirildi.

Popüler İçerikler

İzmit'te Atatürk Büstüne Saldıran Kişi Tutuklandı
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan Leman’da Yayınlanan Karikatür Hakkında Açıklama
Paşa Gönlünü Dinledi ve Geri Döndü: Sezen Aksu 8 Yılın Ardından Yine Bildiğini Okudu, Biz de Yutkunduk
YORUMLAR
24.01.2025

Başından beri zaten konu tekelleşme değilmiş, yandaşların tekelleşememesiymiş, yandaş oyuncularla kadına kumpas düzenlediler.

24.01.2025

Akpli oyuncuları kim izlemek istesin omurgasız tiplerdir orhan gencebay gibi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ