Ayrımcılık Yasağı İhlali: 'Öğrenci ve Bekara Ev Vermeyen' Apartman Yöneticisine Para Cezası

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), düzenlediği apartman toplantısında 'ailesi olmayan öğrenci ve bekâra ev verilmeyeceği' yönünde karar aldırtan yöneticiye, ayrımcılık yasağını ihlalden idari para cezası verdi.

Yönetici, toplantıda 'Öğrenci ve bekara ev verilmeyeceği' yönünde karar aldırdı

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Eskişehir'de bir apartman yöneticisi, toplantıda 'ailesi olmayan öğrenci ve bakara ev verilmeyeceği' yönünde bir karar aldırdı. 

Bir vatandaş, toplantıda alınan bu kararı 'ayrımcılık yasağı ihlali' olduğu gerekçesiyle şikayet etti.

Şikayeti inceleyen TİHEK, ayrımcılık yasağını ihlalden para cezası verdi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK)'e iletti.

Şikayeti inceleyen TİHEK, AİHM'deki ayrımcılık yasağını hatırlatarak, kararında şu ifadeye yer verdi:

Apartman karar defterinden net olarak anlaşılan bu kararın 6701 Sayılı Kanuna açıkça aykırılık teşkil ettiği değerlendirmesiyle, muhataba para cezası uygulanabileceği sonucuna ulaşılmıştır. Açıklanan mevzuat ve gerekçeler çerçevesinde; yönetici tarafından, güvence altına alınan ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine, yönetici hakkında bin Türk Lirası tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Şikayetçi vatandaş: 'Evimi öğrenciye kiralamamam için fiilen yapılan baskı resmiyete dönüşmüştür'

2014 yılından bu yana, evini öğrenciye ve bekara kiralamaması için üzerindeki fiili baskının bu karar ile resmiyete döküldüğünü söyleyen şikayetçi, Eskişehir'de 60 bin öğrencinin yaşadığını ve bu kararla birlikte birçok öğrencinin mağdur olacağını söyledi.

Apartman yöneticisi: 'Gürültü yapıyorlar, aidatları ödemiyorlar'

Apartman yöneticisi ise yaptığı açıklamada, kararın 'Apartmanda daha önce yaşayan öğrencilerin aidatı ödememeleri, aşırı gürültü çıkarmaları gibi nedenlerle bu öğrencilere yönelik çok fazla şikayetin olduğu, bu gibi nedenlerle böyle bir karar alındığı ancak mezkur apartman toplantısı kararının bağlayıcı bir karar olmadığı, sadece dilek, temenni veya tavsiye niteliğinde olduğu'nu belirtti.

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
YORUMLAR
08.05.2019

4 senedir atandığım şehirde tek yaşıyorum. en çok ses aile olan evlerden geliyor.

Gelip gideni kapı deliğinden dikizleyenler, sesleri duvara yaslanıp dinleyenler, apartman görevlisine "Kime ne aldın?" diye sorarak poşetlerin içindekileri merak edenler, kendi evine giren çıkanlar belli olmadan başkasına belirli kişiler gidip gelirken olay çıkaranlar... Müstakil ev için paranız varsa alın bunlar çekilecek dert değiller. Hiç ses çıkartmadım, kimseyi rahatsız edecek hareketlerde bulunmadım, saygıdan selam verdim ama bana surat asıyorlar. Sonra da gençlik nereye gidiyor? Nereye götürüyorsanız oraya......

08.05.2019

Bu kıt beyinliler, sözde müslümanlar zannediyor ki, bekar-öğrenci evlerinde her gün sex partileri, içkili alemler falan yapılıyor. Zihniyetinize tüküreyim sizin. Gürültü her evde olur. Ayrıca aile diye evini kiraladığın kişiler çok daha tehlikeli olabilir!!! Öğrencinin gürültüsünden ne olacak Allah aşkına. Aidatı ödemiyorsa da hukuk yoluna başvur. Ya da insanlık yapın da öğrenci evlerinden aidat almayın.

TÜM YORUMLARI OKU (25)