Ayrılıktan Sonra Eski Sevgiliniz Sizi Sürekli Arıyor ve Ayrılığınızı Kabullenemiyorsa Ne Yapmalısınız?

Bir ilişkinin sonu hiç bir zaman kolay değildir. Belki kendi hislerinizden belki de karşınızdaki kişinin hislerinden dolayı sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Eski partnerinize hala önem veriyorsunuzdur, suçlu hissediyor veya endişeleniyor olabilirsiniz ama önemli olan kendi mental sağlığınız olacaktır. İşte tüm bu ayrılık sürecinde sizin de sağlıklı kalmanızı sağlayacak bazı öneriler.

İlişkiler karmaşık ve zordur.

Ayrılıklar ise belki de çok daha zordur. Özellikle de eski partneriniz ayrılığı iyi karşılamadıysa. Belki hala onlarla görüşüyorsunuz ve iyi olmadıklarını görebiliyorsunuzdur. Belki size uzun ve duygusal mesajlar gönderiyorlardır.

Bu tarz durumlarla başa çıkmak zor olabilir, fakat unutmayın ki eski sevgilinizin sorunlarını düzeltmek size düşmez.

Bu yazıda, eski sevgilinizin sorunlarının sizi olumsuz etkilememesi için neler yapabileceğinizi ve bu süreçte kendi ruh sağlığınızı nasıl koruyabileceğinizi açıklıyoruz.

1. Sakın sahte umutlar vermeyin.

Eski sevgilinizi daha iyi hissettirmek isterseniz de, aranızdaki durumun değişebileceği ya da tekrar bir araya gelebileceğinize dair umutlar vermeyin. Tekrar birlikte olmayı düşünmüyorsanız, bu durum her iki taraf için de üzücü olacaktır. Bu sadece geçici bir rahatlama sağlar ve partnerinizin gerçeklikle yüzleşmesini ertelediği için daha fazla acıya neden olabilir.

2. Değer verseniz de onlara yardımcı olamayacağınızı hissettirin.

İlişkiniz boyunca birbirinizi desteklediğiniz için bu his ayrıldıktan sonra da devam ediyor olabilir. Ancak sizden destek beklemeleri sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle, partnerinize durumu net bir şekilde ifade etmek önemlidir.

3. Arkadaşları ve ailesi ile konuşun.

Eski sevgilinizin yakın bir arkadaşı ya da aile üyesiyle konuşarak onlara durumu anlatmak faydalı olabilir. Onların bu durumla başa çıkmaları için en çok yakınındakilerin destek olmaları gerekir. Bu durum sizin sorumluluğunuzda değildir.

3. Kendinizi destekleyecek yollar bulun.

Bir ilişkiyi bitirmenin de zor olduğunu unutmamak önemlidir. Kendinizi güvende ve desteklenmiş hissetmek için arkadaşlarınızla, ailenizle ve gerektiğinde bir profesyonelle konuşun.

4. Empati kurun.

Durumun karmaşıklığına rağmen, empati kurmaya çalışmak önemlidir. Eski partnerinizin ne hissettiğini anlamaya çalışmak, duruma daha iyi tepki vermenizde yardımcı olabilir.

5. Partnerinizden uzaklaşın.

Duygusal olarak uzaklaşmanız, her iki tarafın da iyileşmesine yardımcı olabilir. Bu, hem kendinizi korumak hem de eski sevgilinize iyileşmesi için kendi yollarını bulma fırsatını vermek için önemlidir.

6. Bir süre duygularınızı iyileştirmeye odaklanın.

İlişki sonrası dönemde duygusal sağlığınıza özen gösterin. Kendinize iyi bakmak ve gerektiğinde yardım aramak önemlidir. Her ne kadar eski partneriniz üzülüyor olsa da bu sürecin sizin için de zor olacağını unutmayın.

7. Kendinizi başka şeyler ile meşgul edin.

Hobiler ve dışarıya çıkmak, aklınızı ayrılıktan uzaklaştırabilir. Kendinizi meşgul etmek, duygusal acıyı hafifletebilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Ayrıca yeni tecrübeler kazanmak sizin için de faydalı olacaktır.

8. Sosyal medyaya dikkat edin!

Sosyal medyada eski partnerinizle olan bağlantılarınızı kesmek ya da sınırlamak, iyileşme sürecinizin daha hızlı ilerlemesine yardımcı olabilir. Ayrıca kesin sınırlar belirlemek eski partneriniz için de sağlıklı olacaktır.

9. Kendinize ve partnerinize zaman tanıyın.

Hemen her şeyi düzeltmeye çalışmayın. Zaman, en iyi ilaçtır. Kendinize ve eski partnerinize iyileşmek için zaman tanıyın. Yavaş ve küçük adımlar ile ilerlemeniz mental sağlığınız için de daha iyi olacaktır.

10. Kendinize öncelik tanıyın.

İlişkinizi bitirdiğinizde eski partnerinizin veya çevrenizdekilerin sizin yardımınıza ihtiyacı olabilir. Ama kendinize öncelik verin ve kendi ihtiyaçlarınızı göz ardı etmeyin. Kendinize iyi bakmak, başkalarına da iyi bakmanızı sağlar.

11. İlişkinizin sona erdiğini kabul edin.

Aklınızda sürekli bitti mi? Geri birleşir miyiz? Gibi sorular bulunması hiç sağlıklı değildir. Bunun yerine ilişkinin sona erdiğini kabul etmek, iyileşme sürecinin önemli bir parçasıdır. Bu, hem duygusal hem de zihinsel sağlığınız için hayati öneme sahiptir.

12. Zor zamanlarınızda çevrenizdekilerden destek alın.

İlişkiniz bitmiş olsa da çevrenizde sizi seven birçok insan olacaktır. Aileniz veya arkadaşlarınız bu zor zamanlarda size yardımcı olacak ve zorlukları atlatmanızda destek olacaktır.

13. Kendinize ve eski sevgilinize karşı sabırlı olun.

İlişkiler karmaşıktır ve ayrılık süreci genellikle zaman alır. Her şey çok zor ve yeni gibi gelse de sabırlı olun. Herkesin iyileşme süreci farklıdır ve bu süreçte kendinize ve başkalarına karşı anlayışlı olmak önemlidir.

14. Kendinize ve görünüşünüze önem verin.

Kendinize bakım yapmak, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınız için önemlidir. Egzersiz yapın, dengeli beslenin, düzenli uyuyun ve sosyal etkinliklere katılın. Kendinize iyi bakmanız, duygusal yükünüzün hafiflemesine ve genel ruh halinizin iyileşmesine yardımcı olacaktır.

15. Gerekirse uzman yardım alın.

Eğer oldukça uzun süren ve tutkulu bir ilişkiden çıktıysanız, eski partnerinizi unutmak her zaman kolay olmayacaktır. Bu gibi durumlarda kendinizi aynı hataları yaparken yakalıyorsanız bir psikoloğa danışarak uzman yardımı almayı deneyin.

İlginizi çekebilir:

Kendisi Kadınlarla Konuşmuyormuşçasına Sevgilisinin Erkeklerle Görüşmemesini İsteyen Adam Saç Baş Yoldurttu!
Çölde Vaha Bulmuşçasına Pembe Ayak Öven Adama Verdikleri Tepkilerle Hepimize Kahkaha Attıran Kişiler
"Antidepresan Kullanan Kızla Evlenilmez" Diyen Erkeğin Beyin Yakan Açıklamasına Gelen Kapak Gibi Yanıtlar

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı