Onedio Logo

Aynı Zamanda Doktor Olan Ferhat Göçer'in Volkan Konak'ın Vefatıyla İlgili Yaptığı İhmal Açıklaması Gündemde!

Kapak Görseli

Ülkemizin sevilen sanatçılarından Volkan Konak'ın ani kaybı hayranlarını derinden üzerken Ferhat Göçer'in 'ihmal' sözleri gündeme oturdu. 

Sahnede fenalaşarak yere yığılmasının ardından dakikalarca kalp masajı yapıldığı söylenen Volkan Konak'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ortaya çıkmıştı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ferhat Göçer, otel ve hükümet yetkililerini uyardığını söyleyerek, hastaneye nakil süreci hakkında yorumda bulundu.

Şarkılarıyla hayatımıza dokunan Volkan Konak'ın sahnede fenalaşarak hayata gözlerini yumması ülke genelinde derin bir üzüntüye yol açtı.

Şarkılarıyla hayatımıza dokunan Volkan Konak'ın sahnede fenalaşarak hayata gözlerini yumması ülke genelinde derin bir üzüntüye yol açtı. Görseli

Şarkı söylediği sırada bir anda yere yığılan Volkan Konak'a ilk müdahale sahnede yapılmış, iddialara göre 40 dakikayı bulan müdahalenin ardından sanatçı hastaneye kaldırılmıştı. Sahnede dakikalarca kalp masajı yapılan Volkan Konak'ın vefatının ardından akıllarda 'ihmal var mı?' soruları oluşurken bir kardiyologun yorumu gündeme oturmuştu. 

Otopsi sonucu olmadan kalp krizinin doğrulanamayacağını söyleyen kardiyolog 'Herhangi bir belirti yoktu. Öncesinden bir şarkı söylüyordu. Sonra ani bir şekilde bilincini kaybetti. Sonrasında maalesef kalp ölümü gerçekleşti.' şeklinde konuşmuştu.

Türkiye'yi ve sanat camiasını yasa boğan acı kaybın ardından ünlü isimler paylaşımlarıyla Volkan Konak'a veda etmişti.

Türkiye'yi ve sanat camiasını yasa boğan acı kaybın ardından ünlü isimler paylaşımlarıyla Volkan Konak'a veda etmişti. Görseli

Aynı zamanda doktor olan Ferhat Göçer de Volkan Konak'ın vefatına dair yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre, 'Otelde hazır bekleyen bir ambulans ve profesyonel CPR ekibi var mıydı?' şeklinde konuşan Göçer, 'ihmal' olasılığının altını çizdi.

'Volkan Konak’ın sahnede düştüğü andan itibaren, profesyonel ekip tarafından hızlıca CPR uygulanması, hastane yoğun bakım servisine ulaşması yaklaşık 1 saati almış. Değil dakikaların saniyelerin çok kıymetli olduğu böyle durumlarda olabildiğince hızlı şekilde CPR yapılırken hastaneye transferinin gerçekleşmesi gereken bir durumda böylesine bir gecikmenin telafisi mümkün değildir' şeklinde konuşan Göçer yaşananlar hakkında yorumda bulundu.

Otel ve hükümet yetkililerini daha önce defalarca uyardığını belirten şarkıcı ünlü ismin vefatına dair soruşturma yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Konak'ın vefatı hakkında KKTC polisi soruşturma başlatırken Ferhat Göçer 'Bir arkadaş, bir sanatçı, hekim, MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) ve Federasyon başkanı olarak Volkan Konak’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ama aynı zamanda çok kızgın ve düşünceliyim KKTC polisinin Volkan Konak’ın ölümüyle ilgili acil soruşturma yürütmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yıllardır Kıbrıs’ta sahne alan bir sanatçı olarak, özellikle böyle gecelerde, kalabalık organizasyonlarda, mutlaka bir ambulans ve bir kalp krizine profesyonelce müdahale edecek CPR ekibinin olması gerektiği konusunda, gerek otel yetkililerini, gerek hükümet yetkililerini defalarca uyardım.

Volkan’ı kaybettik, bu acı tecrübenin, gerek tüm otel yönetimine, gerekse KKTC yetkililerine, misafirleri olan insanların hayatlarını güvence altına alabilmeleri için gerekli önlemlerin ve yaptırımların hayata geçirilmesi adına hayati bir vesile olmasını umuyorum. Bu soruşturmanın birebir takipçisi olacağız.' şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir:

Kuliste Hayranıyla Buluşmuş: Volkan Konak'ın Hayatını Kaybetmeden Önceki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı!
Vefat Haberiyle Hastaneye Koşmuştu: Aleyna Tilki'den Volkan Konak'a Duygusal Veda!
Sevenlerini Korkuttu: Volkan Konak Kıbrıs Konseri Sırasında Fenalaşarak Yere Yığıldı!

Popüler İçerikler

Sebep Kıskançlık mı? Brahim'in Arda'ya Atmadığı Paslara İnanamayacaksınız
Sebep Kıskançlık mı? Brahim'in Arda'ya Atmadığı Paslara İnanamayacaksınız
Her Depremden Sonra Gündeme Gelen Tersine Göç Hakkında İstanbullular Ne Düşünüyor?
Her Depremden Sonra Gündeme Gelen Tersine Göç Hakkında İstanbullular Ne Düşünüyor?
Bahçelievler'deki Diyanet'e Bağlı Yatılı Kur'an Kursunda 10-13 Yaş Arasındaki 17 Çocuğa Cinsel İstismar!
Bahçelievler'deki Diyanet'e Bağlı Yatılı Kur'an Kursunda 10-13 Yaş Arasındaki 17 Çocuğa Cinsel İstismar!