Aynı Aileden 3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Yazar Emrah Serbes'in Yeni Kitabının Basılması Tepki Çekti

2017 yılında İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ayhan Özçelik'in kullandığı araca arkadan çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan Behzat Ç.'nin yaratıcısı ünlü yazar Emrah Serbes'in İletişim Yayınları'nda kitabının basılması tepkilere neden oldu.

Ünlü yazar Emrah Serbes, 22 Eylül 2017'de İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ayhan Özçelik'in kullandığı araca arkadan çarparak Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep ve eşi Nilgün Özçelik'in ölümüne sebep olmuştu.

Bir aileyi yok eden yazar Serbes'in arkadaşı Kenan Doğru suçu üstlenmişti fakat bir süre sonra Serbes, "Kazanın sorumlusu benim" açıklamasını yapmıştı.

Serbes, yaptığı açıklamada 'Şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım.' ifadelerini kullanarak teslim olmuştu.

Daha sonra Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 2020 yılında da Silivri Açık Cezaevi'ne geçtikten sonra koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edilmişti.

Ve o dönem Emrah Serbes'in tahliye edilmesi de tepkiyle karşılanmıştı. 13 yıl ceza almasına rağmen sadece 3 yıl cezaevinde yatması eleştirilmişti.

Şimdi ise İletişim Yayınları'nın Emrah Serbes'in Çekiç ve Gül isimli kitabını basması gündem oldu. Ünlü yazarın hayatına rahatlıkla devam etmesi bazı insanları rahatsız etti. Kimisi de 3 insanın ölümüne neden olsa da yazarlık yapmaya devam edebileceğini savundu.

Sizce özel hayatından yaşadığı olayla bir yazarın işini etkilemeli mi? Emrah Serbes, yazarlığa devam etmeli mi etmemeli mi? Tamamen bu piyasadan silinmeli mi?

Haydi yorumlarda konuşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Behzat Ç. Hayranlarına Müjde: Usta Oyuncu Erdal Beşikçioğlu Yeni Sezon Haberini Duyurdu!
Bu Behzat Ç. Testinin Sonunu Sadece Bebeler Görebiliyor?

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
16.06.2022

Neden tepki çekiyor? Tamam bu adam suç işlemiş. Cezasını çekmiş ya da halen çekiyor ancak kitabının basılması neden bu kadar tuhaf geliyor? Halikarnas Balıkçısı bunun bir örneği.

16.06.2022

Salıverildi çünkü.

16.06.2022

3 insanın canını almak 3 yıl mı? Hükümet hakkında insanlar olumsuz yorum yaptığında daha fazla hapis yatıyor.. Herkes kendi adaletini arasın arkadaşlar sakın bu ülkeye güvenip başınıza iş açmayın.

16.06.2022

Şimdi adamın cezası az çok ona yorum yapamam ama cezaevinden çıkan her insana zamanında işlediği suçlardan ötürü toplumca dışlanma ve cezalandırma devam ederse bu da olmaz. Yani cezaevinden çıkan adam iş de bulabilmeli, işini de yapabilmeli. Verilen cezanın adaletsizliği ayrı konu, tahliye olmuş adamın toplumca dışlanması ya da hayatını idame ettirebilmesinin önüne geçilmesi ayrı konu.

18.06.2022

Mesela sen tecavüz sabıkası olan birinin senin çocuğunun öğretmeni olmasını ister miydin? Veya bir seri katilin yazdığı kitabı torununun okumasını ister miydin? Peki zamanında çocuk kaçırma suçundan hapis yemiş birinin kardeşine bakıcılık yapmasını onaylar mıydın? Ya da iş arkadaşının tacizden içeri girmiş biri olmasını onaylar mıydın? Şahsen ben hapse girenlerin neredeyse hiçbirinin psikolojik terapi almadığı ve suçtan caydiracak kadar uzun içerde kalmadıkları için halka geri salınmasını istemem.

TÜM YORUMLARI OKU (34)