AYM'den 'Yüksek Sesli Ezan' Şikayetine Ret

Anayasa Mahkemesi, evinin çevresindeki cami ve mescitlerden sabah saatlerinde yüksek sesli ezan okunmasından rahatsız olan kişinin yaptığı bireysel başvuruyu kabul edilemez buldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre evinin çevresindeki cami ve mescitlerden sabah saatlerinde yüksek sesli ezan okunmasından rahatsız olan bir kişi, bundan kaynaklanan manevi zararının giderilmesi için idareye başvurdu.

Başvurusu reddedilen kişi, bu işlemin iptali istemiyle açtığı davaların da reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Gerekçe daha sonra yazılacak

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, başvuruyu kabul edilemez buldu. Yüksek Mahkemenin gerekçesi daha sonra yazılacak.

AA

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
03.07.2016

En uzun ezan kaç dakika sürüyor? Aslından hepimiz biliyoruz ki rahatsızlık veren ezanın ne kadar sesli okunduğu ya da müezzinin ses güzelliği değil... Hani sevmediğiniz bir insanın her hareketi size itici gelir ya tam da böyle bir şey! Allah ile arasına bir şekilde mesafe koyan insana günde 5 defa Allah'ın hatırlatılması rahatsızlık veriyor. Dişini fırçalamayı sevmeyen bir çocuğa annesinin dişini fırçaladın mı sorusu gibi, dersi sevmeyen çocuğa öğretmeninin ödevini yaptın mı demesi gibi dini anlamda hayatında hiç bir eser olmayan insanın yüksek sesle dinin hatırlatılmasında görevini yerine getirmemiş olmanın verdiği sıkıntı ortaya çıkıyor. İstiyor ki kendisi dini bir kenara bırakmışken hiç bir şey ona dini hatırlatmasın, ezan sesi, örtünmüş birisi, ibadetini yapan bir kişi o kişiye din ile ne kadar uzak olduğunu gösterdiği an ruhunda bir daralma bunalma meydana geliyor. Sanki duyduğu ezan sesi, sanki gördüğü bir inançlı kişi onu suçlarmış gibi...

04.07.2016

o zaman bu mantıkla senin evinin yanında bir kilise olsa ve her sabah saat 4 civarında çan çalarak seni uyandırsa, hıristiyan olmadığın için ne kadar hatalı olduğunu düşüneceksin, hıristiyanlığa ne kadar uzak kaldığını düşünüp boğulacaksın. ''yüksek cehaletin en büyük göstergesi, altı boş özgüvendir.''

03.07.2016

etrafta 5 cami var öğle namazında sadece allaasaooooasafohkfoskoo ekobeokasoaekber askdoasdko diye ses geliyor.

03.07.2016

Açıkçası haklı her tarafta cami var ve gerçekten sesi 10-20 desibel azaltılmalı dine saldırı olarak algılayan olacaktır mutlaka ama şöyle bir örnek vericem bir caminin ezanı bitmeden başka bir caminin ezanı başlıyor bu zaten ses kirliliğine yol açarken ezanın sesini de karıştırıp bastırıyor adım atılmaz oldu zaten cami ve imamhatip lisesinden.

TÜM YORUMLARI OKU (29)