AYM'den Seçim Kanunu Kararı: CHP'nin Başvurusuna Ret

CHP kritik maddelerin iptali için başvurmuştu

Anayasa Mahkemesi (AYM), Milletvekili Seçimi Kanunu'nda değişiklik yapan kanunun bazı hükümlerinin iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7393 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un seçim kurullarının oluşumunu düzenleyen 5 ve 6'ncı, cumhurbaşkanını propaganda yasakları dışında tutan 11'inci ve seçim kurullarının 3 ay içinde yenilenmesini öngören 12'nci maddelerinin iptali için AYM'ye başvurmuştu.

AYM talebi redetti

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebini, gündem toplantısında esastan görüşerek karara bağladı.

Yüksek Mahkeme, iptali istenen hükümlerin Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal istemlerinin reddine oy çokluğuyla karar verdi.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
28.09.2022

AkpYASA mahkemesi red etmiş yine 😎

28.09.2022

Turkiye nin degil bir partinin yasalariyla ilgilendigi icin red etmistir... Hesap verirken kendi koyduklari yasalarla yargilanmali ki az da tadina baksinlar adaletsizligin.

28.09.2022

Eski Türkiye'de başbakan propaganda yasaklarına tabiydi. Yeni türkiyede başbakanlık kalktı, tüm yetkileri cbaşkanına verildi. ama ulu cbaşkanı propaganda yasaklarından muaf tutuldu. bunu da anayasaya uygun gören yüksek bir mahkeme varmış bu ülkede. ilkokul çocuğu bile bunun YANLIŞ olduğunu söyler. adalet bitmiş... böbürlenme padişahım seni de benim gibi yaradan var...Allah beterinden saklasın!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ