Ayıplamadan Önce Biraz Düşünelim: Bir Anne Bebeğine Neden Bağırır?

Anne olarak en son isteyeceğimiz şeylerden biridir bebeğimize bağırmak. Özellikle ilk yıl, o dünyaya adapte olmaya çalışırken, biz de onunla eskisinden farklı bir hayata alışmaya çalışırız. Bebeğine tüm kalbiyle bağlı olan hiçbir anne de ona kızmak, bağırmak istemez elbette. Ama bazen hiç de istemediğimiz bu durum, bir anlık bile olsa başımıza gelebiliyor. Peki anneler kimi zaman neden bebeklerine bağırıyor?

Gebelik öncesi hazırlık, gebelik sürecinde vücudumuzda değişen hormonal ya da fiziksel her şey, doğum sırasında çekilen ağrı, sonrasında yaşanan tüm telaşlar... Anne olmak kolay diyebilen yoktur, değil mi?

Annelik aynı anda hem dünyadaki en güzel hislerin yaşandığı hem de en çok zorlanılan tecrübelerden biri. Kendimden biliyorum, her şey ne kadar zorlu olsa da bazen 20 dakikalık bir gece uykusunun ardından tüm gün gaz sancısı sebebiyle ağlayan bebeğimi sakinleştirmek için insan üstü çaba sarf etmişliğim var.

Ama her saniyesinde -tüm gün ağlasa da- beni ne kadar mutlu ettiğini ve dünyadaki en güzel şey olduğunu düşündüm.

Bazen o gün olduğu gibi olmuyor ne yazık ki... Hiç ama hiç istemeden bebeğimize bağırabiliyoruz.

Peki ama bir anne, bebeği için her şeyin en iyisini isterken nasıl olur da bebeğine bağırır?

Hamilelikti, lohusalıktı, bebeğine ve dünyanın geri kalanına hissettiği yoğun ve karmaşık duygularla baş etme çabası anneyi yormuş olabilir mi?

Ya da bu uykusuzluk ve yorgunluk döngüsüne biraz olsun ara vermeye?

Belki de her şey bir anda böylesine değiştiğinden akıl sağlığını korumaya çalışıyordur.

Anneliğinin sorgulandığı sorular yerine "Yardıma ihtiyacın var mı?" ya da "Senin için ne yapabilirim?" sorularını duymak istiyor da olabilir.

Kendi ihtiyaçlarını karşılamaya ihtiyacı da olabilir elbette.

Tüm bunları yaşayan bir anne istemsizce bebeğine bağırabilir ve sonrasında büyük bir vicdan azabı çekerek kendini suçlu hisseder.

Peki ama tüm bu yorgunluk, uykusuzluk, yalnızlık, tahammülsüzlük, annelik beklentileri ve ardı arkası kesilmeyen sorulara karşı ne yapmalı bu anne?

Tüm bunları yaşarken yalnız olmadığını düşünmeli, herkesin hata yaptığını ve hiçbir annenin mükemmel olmadığını düşünün.

Bebeğinize bağırmamak için sizi gerçekte neyin tetiklediğini anlamaya çalışın ve asıl bunun önüne geçmeye çalışın. Kriz anlarında bebeğinizden birkaç dakika uzaklaşmanız size iyi gelecektir.

Kendini geliştirmek isteyen, hatalarından kurtulmak için çabalayan ve bebeği için hep daha iyisini düşünen her anne iyidir, bunu sakın unutmayın!

Anne Olmanın Hazırlığı Önceden Başlar: Sağlıklı Bir Hamilelik İçin Almanız Gereken Önlemler Neler?
Adeta Bir Mucize! İkiz Çocuklarını İki Ayrı Yılda Doğuran Kadının Duygu Dolu Hikayesi
Bebeğinin Cinsiyet Partisinde Eşi Tarafından Herkesin Önünde Rezil Edilen Kadının Sinir Bozan Hikayesi

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
22.06.2022

Her annenin duymaya ihtiyacı olan sözler ,umarım yerine ulaşır 💕

22.06.2022

Tam benlik olmuş😒 iki bebeğim var biri 25 diğeri 15 aylık. Bazen benim için hayatın bittiğini sanıyorum. Sonra silkelenip kendime geliyorum. O denli zor. Ama iyi ki varlar. Bu zorluklarda geçecek elbette. Sağlıklı ve mutlu oldukları sürece benim hiç önemim yok. Yeter ki iyi olsunlar💖💙

22.06.2022

Tahminimce siteyi hazırlıyan bebeğine bağıran bir anne; günah çıkartmak için mi hazırladı bu makaleyi ? Yada haberi herneyse :)

Tahmine gerek yok. Kendimden biliyorum diye yazmış zaten :)

TÜM YORUMLARI OKU (4)