Yabancı kelimelerin beyinde yolculuğu, daha etkili yabancı dil öğreniminin nasıl olabileceği hususunda bizim için önemlidir. Yabancı dil öğrenimi için, beynin yapısından yola çıkılarak dikkate alınabilecek tavsiyelere yönelebilir ve yazıyı o şekilde bitirebiliriz:
· Dil öğreniminde görselleştirme önemlidir. Doğrudan eski beyne gönderme yapacağı için daha etkin öğrenme bu şekilde mümkün olabilir.
· Küçük yaşlarda, beyin dil eğitimine daha uygundur. Bunun sebebi esnekliktir. Beyin esnekliği. Çocuk yaşlarda dil temeli bu nedenle tavsiye edilir.
· Dil öğrenme müdahaleye açık bir süreç değildir. Beynin karşıt teptiler
oluşturmasına izin vermemek gerekir. Bırakın beyin zorlanarak kendisi yöntemler geliştirsin.
· Deneyim, ezberden aladır! Ezber beynimizde ciddi bir ilerleme engeli yaratır. Oysaki deneyim, bir “dil öğrenme gücü”dür.
· Yabancı dil öğrenirken beynimizin yeni kelimeleri anlamlandırması, seslerin belli bir anlama dönüşmesi ve cevap fonksiyonunun devreye girmesi beynin farklı bölümlerinde olur. Burada öğrenilen kelimelerin anlamlarıyla, ses tekrarlarıyla çalışılması esastır.
Twitter
Güzel bir yazı fakat eksik kalmış gibi..
Yazı için teşekkürler! İkinci yabancı dilimi öğreniyorum, her ikisinde de temel gramer kurallarını öğrendikten sonra kitap dizi ne bulursam direkt giriştim. Oldukça acı veren bir yöntem çünkü her iki dilde de başlangıçta sözlüğü elimden iki dakika düşüremedim ama bana katkıları saymakla bitmez :D hem duyma hem okumayı geliştirmek için altyazılı dizi veya filmler izlemek en iyisi. Şu an japoncamı görsel roman okuyarak geliştiriyorum, hem seslendirme hem yazı olduğu için inanılmaz hızlı öğreniyorum. Bir de öğrenirken günlük hayat temalı, nispeten durgun ve kendi içinde tekrar eden kurgulara bakmak en iyisi; hem günlük terimleri çabucak öğretiyorlar hem de ağır konululara göre anlaması daha kolay oluyor. Konuşma/yazma pratiği sözcük ve gramer bilgisi oturduktan sonra gelmeli diye düşünüyorum.