Aydın'daki Tarihi Arpaz Kalesi Bakımsızlıktan Yıkılmak Üzere...

Aydın’ın Nazilli ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan, eski adı Arpaz olan Esenköy’de yer alan Arpaz Kalesi bakımsızlıktan dökülüyor.

Arkeofili'den Erman Ertuğrul'un haberine göreOsmanlı dönemi izlerini de barındıran ve Anadolu’da örneğine az rastlanan Arpaz Kalesi, yıkılarak yok olmak üzere. Kalenin kamulaştırılmayarak restore edilmediği her gün, kaleyi ömrünün sonuna yaklaştırıyor. Oldukça harap haldeki kale her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Şatoyu andırıyor

İnşa tarihi kesin olarak bilinmeyen kalenin, 2. Mahmut döneminde Ro­dos’a ıslahata gönderildikten sonra yanında 20 civarı usta getiren Hacı Hasan Bey zamanlarında onarıldığı düşünülüyor. Zira onarımı yapan ustaların Rodos’tan gel­miş olmaları kulenin modern havasından da anlaşılabiliyor. Rodoslu ustaların hünerleriyle yükselen kale, güvenlik kulesi, ambarı, ahırları ve müştemilatı ile bir şatoyu andırıyor.

İmza kampanyası başlatıldı

Popüler İçerikler

AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
18.01.2016

Aman dokunmasınlar hiç. Yıkılmayacaksa da restore ederken yanlışlıkla yıkarlar.

Pasif Kullanıcı
18.01.2016

şu imza kampanyasını iptal edin ya. şimdi daha da beter edecekler restore ederken

19.01.2016

yaz kızım; 200 torba çimento, 2 kamyon kum. Oradan plasitk doğramacılar ile ış cephe kaplamacıları da çağır Nazilli'de anuna koyulacak tarihi eser bulduk. Önceki sünger boba benzemişti. Bunu da mr.crab'a benzetek

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ