Ayda 7 Bin TL Kazandığını Söyleyen Afgan Sığınmacıya Türk Gencinden Soru: 'Burada Savaş Çıksa Savaşır mısın?'

Vatandaş TV YouTube hesabında yapılan sokak röportajında günlük 300, aylık 7-8 bin TL kazandığını söyleyen Afgan sığınmacı, Türk vatandaşlarını çileden çıkardı. 'Biz iş bulamazken sen 7-8 bin liraya çalışıyorsun' diyerek tepki gösterilen sığınmacıya beklenmedik bir soru soruldu.

Afganistan'da annesi, kardeşi, karısı ve çocuğu olduğu için onlara para göndermesi gerektiğini söyleyen sığınmacı, 'Tamam biz çok geldik' dedi. Orada bulunan bir Türk vatandaş ise 'Bu ülkede savaş çıksa bize yardım edecek misin?' diye sordu.

Sığınmacı ise 'Buna şimdi evet veya hayır diyemem. Bunu zaman gösterir. Allah göstermesin' cevabını verdi. Cevabın ardından 'Kendi ülkesindeki savaşı terk edip kaçan burada savaşmaz' diyen Türk vatandaşı alkış topladı.

Video için 👇

Röportajın devamı için 👇

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
YORUMLAR
06.05.2022

Ya kardeşim bırakın bu klişe lafları yok kendi ülkesinde savaşmamış yok biz işsiziz onlar çalışıyor yok sapıklar bilmem ne istemiyoruz demek bu kadar zor mu ya zaten ekonomi kötü nüfus fazla biz vatanımızda böyle insanları istemiyoruz demek lazım banane elin yabancısından dememiz lazım ilk seçimle gönderilmeleri lazım şartsız koşulsuz...

08.05.2022

Senin gibi kafatascilar keske olmasa onların yaptığı isi yapmaz bos bos konuşursun gerzek

07.05.2022

Videoyu baştan sona izledim. İçlerinde en medenisi Afgan 😃. Millete bi susun bana söz verin falan diyor. mk çingeneleri sdşladşlasd. Adam Pakistanlılar gibi sapık değil, kadınları videoya çekmiyor, hakkıyla çalışıp ailesine para gönderiyor, adama yüklendiler de yüklendiler.

07.05.2022

Harbiden öyleydi ama sonda savaş konusunu söyleyen adam da haksız değil o ikisi az biraz beyin sahibi kalanlar harbi maldı.

Arkadaş siz andaval mısınız ya 🤦‍♂️ adam inşaaatta çalışıyorum diyor, öteki diyor ben işsizim. Git çalış o zaman sen de inşaatta! Hayır burada kızdığım orada göçmeni araya almaları. Bu adamların suçu yok arkadaşlar, sınır açık olursa bunlar da gelir. Mesele bizde, bizi idare edenlerde. Tepki verecekse de doğru noktaya vermeliyiz.

Iyide insaatta 7-8 bin kazanmiyorlar ki ? Öyle olsaydi o zaman herkes gider sadece inşaatta calisirdi..

TÜM YORUMLARI OKU (86)