Ayasofya'nın Kedisi Gli Hastalandı: 'Kalabalıktan Uzak Bir Odada Yaşaması Gerekiyor'

Ayasofya'nın sembollerinden olan Gli adındaki kedinin sağlık durumunun kötü olduğu ve bundan böyle kalabalıktan uzak bir odada yaşayacağı belirtildi.

Gli'nin hastalandığı sosyal medyada yapılan bir paylaşımla ortaya çıktı.

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan yaptığı paylaşımda, 

'Korktuğumuz oldu. 2 gün önce Ayasofya’ya gittiğimde görevlilere Gli’yi sordum, veterinerde olduğunu söylediler, bi sıkıntı olduğunu anladım' dedi.

Gli'nin hasta olduğu ve bundan böyle kalabalıktan uzak bir odada yaşaması gerektiğini belirten Tufan, şunları kaydetti:

'Maalesef Gli çok hastaymış ve artık kalabalıktan uzak bir odada yaşaması gerekiyormuş. Geçmiş olsun Gli, senin için çok üzgünüm. Bilmeyenler için Gli Ayasofya’nın sembolü olmuş meşhur kedisi. Orda doğup büyüdü, 16 senedir Ayasofya’da yaşıyor. Ayasofya onun evi... Turistlerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı, gözbebeği. Ama artık sağlığı el vermediği için ayrı bir odada bakılacakmış.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Gli'nin gördüğü ilgi Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla birlikte daha da artmıştı.

Hatta Gli'ye arkadaşlık etmesi için Ankara'dan 'Kılıç' adında bir kedi de Ayasofya'ya gönderilmişti.

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı tarafından gönderilen bir gözü mavi, bir gözü yeşil olan Kılıç'ın uluslararası kuruluşlardan da ödülü bulunduğu belirtilmişti.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin ardından Gli'nin adının da değişmesini isteyenler olmuştu. 👇

16 Yıldır Ayasofya'da Yaşayan Şaşı Kedi Gli İçin Yeni İsim Arayışına Giren Mehmet Ardıç'a Gelen 13 Öneri

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
20.09.2020

cami olmasına dayanamamış hayvancağız.

20.09.2020

Senin dediğin köpektir. Kedi temiz hayvandır. bakmak beslemek sünnettir, bulunduğu ortamda namaz kılınabilinir ve içtiği sudan abdest alınabilinir.

20.09.2020

geri kafalının biri zehirlemiştir diycem de öyle olsa çıkardı. gerçi 16 yaşında bir kedi. mesela çok fazla tuzlu yiyecek verseniz böbrek problemi yaşar. yanlış türde mama verseniz ya da kalitesiz yine hasta olabilir. burada kedinin neyle beslendiği de önemli. neyse asıl söylemek istediğim günde 5 kere bile sabunlansanız kedi sizden her zaman daha temizdir. her dakika zımpara gibi diliyle kese yaparcasına yalanan bir hayvandan bahsediyoruz. sokak kedisini örnek gösterirseniz de sokakta yaşayan insanlara bakın derim. tüy döküyo diyenler evde yerlere baksın bi saçları nasıl dökülüyo. bi de çiş kokuyomuş ahahahah kumunu temizle o zaman kumu dolmuştur. kendi sifonunu çekiyosun ya. yani sanki insanlar pırıl pırıl da bunlar leşmiş gibi yorumlara bayılıyorum. kendi boktan bedeninize bi dönün bakın. şampuan parfüm vs olmasa nasıl kokardınız acaba. kurban olun siz kedilere. insandan uzak kalsın Gli. insan her zaman zararlı bi varlık.

TÜM YORUMLARI OKU (6)