Ay'a İnen Dördüncü Ülke Olacaktı: Hindistan'ın Chandrayaan-2 Uzay Aracı İle Bağlantısı Koptu

Hindistan'ın Ay görevleri için tasarladığı Chandrayaan-2 uzay aracının Ay'a inmesine 2 kilometre kala merkezle bağlantısı koptu. Ay'ın güney kutbunda su arayan ilk uzay aracı olması için tasarlanan Chandrayaan-2'nin Hindistan'ı 'Ay'a inen 4. ülke' olarak tarihe geçirmesi planlanıyordu.

Sputnik'in aktardığı habere göreHindistan'ın Ay'ın Güney Kutbu'na yakın bir bölgesine robotik uzay aracı indirme için yaptığı cumartesi günkü girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Chandrayaan-2, yaklaşık 1 buçuk aylık yolculuğunun ardından bu akşam Ay'ın güney kutbuna bir iniş gerçekleştirmeye çalıştı ancak yüzeye 2 kilometre kala araçla iletişim koptu.

Su arayan ilk uzay aracı olacaktı

İçerisinde bulunduğu Pragyan robotik aracını Ay'ın güney kutup bölgesine indirme planları olan Chandrayaan-2, Ay'ın güney kutup bölgesinde su arayan ilk uzay aracı olacaktı.

Hindistan, bu başarısız inişin ardından Sovyetler Birliği, ABD ve Çin’den sonra Ay’a iniş yapan dördüncü ülke olma fırsatını kaçırdı.

Hint uzay ajansından yapılan açıklamada, uzay aracının yüzeyden 2.1 kilometre kala olması gerektiği gibi çalıştığı ifade edilirken, olaya ilişkin elde edilen verilerin incelenmekte olduğu kaydedildi.

Yaklaşık 150 milyon dolara mal olan Chandrayaan-2 aracı hem Ay'ın güney kutbunda su arayacak, hem de Ay yüzeyindeki sarsıntıları ölçecekti.

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
07.09.2019

bu sene diyanete ayrılan bütçe ile, bu uzay aracından tam 12 tane üretip aya gönderebilirdik.. Diyanet bütçesi: 10,5 milyar Tl bu uzay aracı maliyeti : 855 milyon Tl

07.09.2019

bu sene heykelciklerinize kac milyon tl bütçe ayrıldı? o bütçeyle kaç tane araç yollayabiliyoruz? cevaplarsanız sevinirim bey efendi 😊

07.09.2019

hep kullandigim ornek. bir daha hatirlatmanin sakincasi yok. hindistanin tum uzay butcesi, bu ay araci dahil butun arastirmalara harcadigi para bizim diyanet butcesinden daha dusuk. hatta bir kac sene oncesine kadar yarisiydi. yani son 10 senedir diyanete giden paralari bu tip bir arastirmaya yatirmis olaydik simdi kendi uzay maceramizi konusuyor olurduk, bu projede calisan yetisen muhendisler bilim adamlari ulke ekonomisinin her alaninda ileri teknoloji hamleler yatirimlar icin yetismis hazir beyin gucu olarak hazirda bulunuyor olurlardi. hep derim geri kalmislik, fakirlik toplumlarin kaderi degildir, kendi secimleridir.

%99da error veren indirme gibi olmuş.

TÜM YORUMLARI OKU (39)