Avusturya’dan Türkiye’ye ‘Silah Ambargosu’ Kararı

Avrupa Parlamentosu'nun bugün aldığı Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak dondurulması kararının ardından Avusturya'dan da dikkat çekici bir karar çıktı. Avusturya parlamentosunda bulunan partiler oy birliğiyle Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması kararı aldı. 

Avusturya’nın kararını Yeşiller Partisi vekili Berivan Aslan kişisel Twitter hesabından duyurdu. Berivan, parlamentodaki 6 partinin ortak kararıyla hazırlanan kararnamenin oybirliğiyle kabul edildiğini ifade etti. Avusturya, Türkiye’ye silah satışında ambargo uygulayan ilk ülke olacak.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Avusturya Parlamentosu’nda bulunan DPT, OVP, FPÖ, Yeşiller, Neos ve Team Stronach partilerinin ortak hazırladıkları karar tasarısı, Türkiye’ye silah ihracat lisansının reddedilmesini içeriyor.

Tasarıya gerekçe olarak, terörle mücadele adı altında gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve muhaliflere karşı operasyon yapılması, darbe girişiminin ardından binlerce kişinin görevden alınması ve sivillerin askeri operasyonlarda hayatını kaybetmesi gösterildi

Avrupa Parlamentosu'nda bugün yapılan oylamada Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak dondurulması kararı alınmıştı

AP'de Türkiye Oylaması: 'Müzakereler Geçici Olarak Dondurulsun'

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
24.11.2016

9 milyonluk nufusuyla bize amborgo uygulayacakmis aq dingilleri :D hayir ordan bakanda bunlari bi bok sanir ne demisler ac tavuk kendini bugday amabarinda sanirmis onun hesap hemen ilave edim vay avusturya avrupa ülkesi gelismis modern ayaklarinida gecelim 75 milyonluk nufusu olsaydi bizim ugrastigimiz sorunlarin sadece 3/1 yle ugrassalardi o zaman görürdüm ben suyu bes para etmez ...

24.11.2016

Uyguladı sonuç olarak. 75 milyonun nesi ile övünüyorsun anlamıyorum. Sonuçta bu ülkenin nüfusunun kaçı nitelikli veya kaçı kaliteli ki bizi onlarla kıyaslıyorsun.. :))

24.11.2016

viyananın acısı geçmemiş hala

24.11.2016

Şimdi bu haberi ve ap nin kararını duyan avrupanın karıları çıkar halimiz ne olacak diye konuşmaya başlar.Hayır bu eziklik neden.Aslında biliyorum neden kendi tarihlerinden o kadar uzaklar ki herşeyin yabancısına tapar olmuşlar.Avusturya denen ırkçıları haklı çıkarırlar överler bide utanmadan sonra atatürkçüyüz milliyetçiyiz bu ülke yobaz başlarlar tek bildikleri bu ülke insanını aşağılamak eziklikte üstlerine yok bunların.

25.11.2016

ap ye 1 yobazlara 2

TÜM YORUMLARI OKU (79)