Avusturya'da Türk Gence IŞİD Bağlantısı Gerekçesiyle 8 Ay Hapis

15 yaşındaki Türk asıllı M.G., IŞİD ile bağlantısı olduğu ve Viyana'da bombalı saldırı hazırlığı yaptığı gerekçesiyle Avusturya'da sekiz ay hapis cezası aldı.

IŞİD ile bağlantısı olduğu ve Viyana’da bombalı saldırı planladığı iddiasıyla Ekim 2014’te Avusturya’da gözaltına alınan 15 yaşındaki Türk asıllı M.G., Salı günü çıkarıldığı mahkemece sekiz ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Ailesiyle 2007’de Türkiye’den Avusturya’nın Sankt-Poelten kentine göçen M.G., geçen yıl Ekim ayında ‘cihatçı gruplarla bağlantısı olduğu ve El Kaide’ye ait internet sitelerinden patlayıcı yapımını araştırdığı’ iddiasıyla gözaltına alındı.

Hakkındaki iddianamede “Suriye’de cihat yapan gruplara katılmadan önce eylem hazırlığında olduğu ve IŞİD’e adam toplayan kişilerle görüştüğü” yazılan M.G.’nin, Viyana’daki Westbahnhof tren istasyonuna bombalı saldırı için malzeme satın almaya çalıştığı belirtildi.

Gencin avukatı savunmasında, 'müvekkilinin bomba yapma fikrini sadece kafasından geçirdiğini' söyledi. Mahkeme genci, “terörist bir örgüte üye olmak ve terör saldırısı planlamak' suçlarından cezalandırdı. Sekiz ay hapis cezası alan M.G., ayrıca hükmünün açıklanması geri bırakılan 16 ay ceza aldı.

Ekim 2014’te tutuklanan genç, şartlı tahliye hükümlerini ihlal ettiği için Ocak ayından bu yana gözaltındaydı. Gencin beş yıla kadar hapis cezası alması bekleniyordu.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor