Avusturya’da 20 Gün Sürecek Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı

Avusturya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki ciddi artış nedeniyle, 20 gün süresince geçerli olacak sokağa çıkma kısıtlaması yürürlüğe girdi.

Tüm gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle zaruri ihtiyaçların giderildiği, market, eczane gibi alışveriş yerlerinin dışındaki işletmeler, alışveriş merkezleri, restoran ve oteller kapalı tutulacak.

Aşılı aşısız ayırımı yapmaksızın herkese yönelik uygulanacak kısıtlama kapsamında belirli durumların dışında dışarı çıkılmasına izin verilmezken, eğitim hem uzaktan hem de yüz yüze devam edecek.

Kapanma süresince memurların evden çalışacağı bildirilirken, özel sektörde ise mümkün olan her iş yerinde evden çalışma düzenine geçilmesi tavsiye ediliyor.

1.450 euro para cezası

Alınan kararlara uymayanlar 1450 avroya kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Avusturya’da son 24 saatte 13 bin 806 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 1 milyon 70 bin 419’a çıktı. Hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısı ise 27 artarak 12 bin 42’e yükseldi.

Ülkede ciddi tepkilere yol açan kapanma kararı, cumartesi günü, yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla düzenlenen gösteride protesto edilmişti.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, cuma günü yaptığı açıklamada, dördüncü dalganın etkili olduğu ülkede aşı yaptırmış kişilerin oranında istenilen seviyeye ulaşılamadığını, bu nedenle 20 gün süresince sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu.

Schallenberg ayrıca, 1 Şubat 2022’den itibaren aşı zorunluluğunun da hayata geçirileceğini bildirmişti.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Yeni Doğmuş Bebeğin Başının Örtülmesi Tepki Topladı
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
"Ülkenin Seliyle Yangınıyla Neden Ben Mücadele Ediyorum?" Diyen Ali Atay'a Cüneyt Özdemir'den Sert Tepki
YORUMLAR
22.11.2021

Darısı başımıza

22.11.2021

keşke bizde de olsa

23.11.2021

Geçen hafta politikacıların sahte aşı pasaportlarının hazırlanma görüntüleri sızdı basına. Ve aynı politikacılar, aşının herkes için zorunlu olması için diretiyor. Hem yan etkileri belirsiz bir sıvıyı zorunlu hale getirmek için ısrar hem de aşı öncesi tüm sorumluluğu kişiye yükleyen sözleşme imzalatmak..! Muhtemelen nüfus ve yüzölçümü görece az olması sebebiyle pilot ülke secildi, uygulama burada işlerse Avrupa genelinde uygulamak üzere. Ve bunun karşılığında da ödeme almışlardır diye tahmin ediyorum. Ama insan haklarına çok uzak bu uygulama kabul edilemez. Geçen cumartesi 50binden fazla katılımla protesto edildi. Aralık başında daha büyüğü gerçekleşecek.

23.11.2021

1) Bu neyin diretmesi?! Bu denli bir ısrar varsa, altında ciddi bir pislik vardır. 2) Halkı aşı için zorlayan politikacılar, neden kendileri aşı olmuyor? 3) Bizler restaurantlara girmemeye tiyatroya gitmemeye razıyız. Ama sokaklarda rahatça dolaşabilmek için bile aşıyı şart koşmak niye?! Aşısızlar için hayatı bu denli zorlaştırmak niye?! 4) Buradaki vaka sayıları ASLA açıklandığı gibi yüksek değil. Aksine hiç hasta olan birini duymuyoruz artık. Tek tük duyduklarımızın da hepsi aşılı olanlar arasından. 5) OMV dışında doğru düzgün yerli firması olmayan, Avrupa'daki en yüksek vergi alan ikinci ülke(temel gelir kaynağı) burası. Hükümetin ödeme karşılığı pilot ülke olmayı kabul etmesi sürpriz olmaz o yüzden. 6) Burada aşı olanların çoğu pişman. Market çalışanı pozisyonunda gazete bile okumayan kesim ile iyi kesimin hükümet yalakası olanları dışında hem iyi eğitimli hem liberal olanlar kesinlikle aşı olmuyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ