Avustralya'lıların Su ve Köpük Atışı Yapabilen Yeni İtfaiye Robotu

Avustralya'nın itfaiye güçleri bu yaz teknoloji yardımı alıyor.

Türbinler ile desteklenmiş robot, ayrıca TAF 20 olarak adlandırılan, Acil Servisler bakanı David Elliot ve New South Wales (NSW)  Yangın ve Kurtarma yetkilisi Greg Mullins tarafından Sydney'de perşembe günü açıklandıktan sonra, NSW eyaletindeki yangınlarda ön saflarda yerini alacak.

Robotik yeteneklerinin arasında, TAF 20 90 metreye kadar tazyikli su ve 60 metreye kadar köpük atışı yapabiliyor. Bunlara ek olarak, TAF 20 yüksek güçlü fanıyla odadan dumanı temizleyebiliyor.

Mullins açıklamasında 'İtfaiyeciler için çok tehlikeli olan durumlarda 500 metreye kadar uzaktan kontrol edilebiliyor ki bu çok büyük bir avantaj çünkü itfaiyecilerin güvenliği benim için en önemli şey. Ayrıca robotta bulunan buldozer bıçakları sayesinde tünel kazalarında araba tarzı engeller temizlenebiliyor.' dedi.

Mullins'e göre eyaletin 222 bin dolara aldığı robot Alexandria'da tutulacak ve tüm eyalet içinde konuşlandırılmaya hazır olacak.

Elliot ayrıca, 'İtfaiyecilerin güvenle ateşe yaklaşamadığı tehlikeli yangınlarda veya patlama tehlikesi olan diğer acil çağrıları idare ederken itfaiyecilerimizi bir adım öne geçiriyor.' diye ekledi.

Ayrıca tüm teknolojiler yangınlarla birlikte gitmiyor. Ekim ayında Avustralya'nın Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi bir uyarı yayınladı, droneları eğlence için kullanan kullanıcılar ormanlarda çıkan yangınlarda itfaiye havacılığını tehlikeye atabiliyor.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Yasaklı Madde Testi Pozitif Çıkan Yusuf Güney'den "Bana Cin Kavmi Yolladılar" Açıklaması
7 Senenin Ardından İstanbul Konseriyle Ortalığı Yakıp Geçen Tarkan'ın Sahne Şovu Sosyal Medyayı Salladı
Genetik Profesörü 1985-1995 Arası Doğanların Neden Daha Genç Göründüğünü Açıkladı