Avustralya'da Orman Yangınlarının Ortasında Mahsur Kalan Hayvanlar İçin Havadan Gıda Yardımı!

Avustralya'da yetkililer ülkeyi kasıp kavuran orman yangınlarının ortasında mahsur kalan yabani hayvanlara havadan gıda sağlamaya çalışıyor.

Yeni Güney Galler hükümeti, Avustralya kıtasının simgelerinden biri olan valabi (wallaby) kangurularını beslemek için uçakların binlerce kilogram havuç ve tatlı patatesi hayvanların görebileceği alanlara bıraktığını duyurdu.

NSW Ulusal Parkı yetkilileri toplamda 2 bin 200 kilogramdan fazla taze sebzenin yabani hayatı sürdürmeye çalışan hayvanların beslenmesi için kullanıldığını belirtti.

Yeni Güney Galler Bölgesi Çevre Bakanı Matt Kean de yaptığı açıklamada, Yengo Milli Parkı, Kanguru Vadisi ile Oxley nehirleri çevresinde bulunan yabani hayvanların çoğunun hemen yanı başlarındaki yangından kaçmayı başaranlar olduğunu fakat asıl yaşam alanlarından ayrıldıkları için yiyecek bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Kaynak: Euronews Türkçe

İşte o görüntüler:

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
13.01.2020

diğer taraftan da binlerce deve katlediliyor :(

2 ton 200 kg hiç bir şey değil göstermelik yapar gibi. Hafta da 3 4 markete gelen sebze meyve miktarı bu... Resimdeki hava dan bırakılan havuçlar vs. alçak fl bırakması lazım, o mesafeden yararlı korkan hayvanları vücuduna gelme ihtimalini düşünmeleri de gerekir. Göstermelik hareketler

13.01.2020

Develere de gösterin bu şevkati ayrıca havadan atılan yere düşünce tuz buz olmaz mı.?

13.01.2020

Bunu düşünen nereden atacağını da bilir dimi :D

TÜM YORUMLARI OKU (6)