Avustralya Başbakanı Yangında Hasar Gören Kasabayı Ziyareti Sırasında Sert Bir Şekilde Tepki Gördü!

Avustralya'nın güneyinde haftalardır süren orman yangınları sebebiyle afetzedeleri ziyaret eden Başbakan Morrison tepkiyle karşılaştı. Ülkenin Yeni Güney Galler eyaletinde bulunan Cobargo kasabası sakinleri Morrison'un elini sıkmayı reddederek, Başbakan'a küfürlerle tepki gösterdi.

Kasaba sakinleri haftalardır mücadele ettikleri yangınlar için hükümeti kendilerine yeterince yardım göndermemekle suçladı. Bir afetzede Başbakan'a "Eğer Sidney ya da Kuzey Yakası'nda oturuyor olsaydık yardım bağışlarına boğulurduk ama haftalardır sadece dört kamyon gönderdiniz" diyerek tepki gösterdi. Bir başka afetzede ise daha fazla yardım gelene kadar Başbakan'ın elini sıkmayacağını ifade etti. Halkın tepkisiyle karşılaşan Morrison ziyaretini kısa tuttu.

Ülkenin güneyinde süren yangınlar haftalardır kontrol altına alınamıyor. Yeni Güney Galler eyaletinin Corbargo kasabasında iki kişinin daha cesedine ulaşılmasıyla yangınlar nedeniyle ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Yaşamını yitirenlerden üçünün gönüllü itfaiyeci olduğu belirtildi.

Kaynak: Euronews Türkçe

İşte o tepki anları:

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
12.01.2020

"Bizde böyle tepki versen içeri alırlar" diyecekler için hemen söyleyeyim. Anglosakson medeniyetlerde, halka bu protesto özgürlüğünü yöneticiler değil, kendileri söke söke aldıkları için bunu yapabiliyorlar. Üst kademelere gelen kişiler yada oluşumlar, işin bokunu çıkardıklarında başlarına, Fransız devrimi gibi birşeyin geleceğini öğrenmişler. Onlara bunu tarihleri öğretmiş. Anca bunu gizli gizli, işgüzar oyunlarla yapabilir yetkililer bu kültürlerde. Yani özetle, kimse o hakkı size vermez. Alırsınız ve öğrenirler.

12.01.2020

hepsi toplumlarin tarihsel gelisimlerinin sonucu. burda kolay kolay ulasabilecegimiz bir sey degil. dogru kafa ile en az 3 nesil degisim ister.

Pasif Kullanıcı
12.01.2020

Medeniyetsiz herifler boyle basbakanmi olur koruma ordusuyla gezmemis, kendisine laf soyleyenleri dovdurtmemis, hapise attirmamis, anasindan emdigi sutu burnundan getirtmemis, dinlemis dinlemis gitmis, barbar bunlar ya medeniyetle insanlikla uzaktan yakindan alakalari yok, yaziklar olsun.

Pasif Kullanıcı
12.01.2020

lan 39 tane zırhlı araç nerede? 1000 tane koruma polisi? hiç olmadı o parmak gösterinin ağzını burnunu kırıp 15 sene içeride yatırmak lazımdı....nasıl başbakan lan bu? bide çalmamış çırpmamış damatlarını gelinlerini zengin etmemiş makam sahibi yapmamış yazık yazık yuuu

TÜM YORUMLARI OKU (23)