Avukattan ‘Düzeltme’: 'Aladağ Faciasında Ölen Dokuz Çocuğun Ailesi Şikayetçi'

Aladağ'da 11'i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt faciasında davaya müdahil olan Adana Barosu'ndan avukat Nevzat Elçi, çocuklarını kaybeden ailelerden hiçbirinin şikayetçi olmadığını söyledi. Ancak Elçi daha sonra ilk açıklamasını düzelterek 9 ailenin şikayetçi olduğunu ve geri kalan iki ailenin de henüz ifadesinin alınmadığını belirtti.

Adana Barosu, yangından hemen sonra Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mağdur öğrenciler ve yaşamını yitirenlerin yakınları için müdafi talebi üzerine İnsan Hakları Komisyonu ile Çocuk Hakları Komisyonu'nda görev yapan avukatlardan görevlendirmeler yapmıştı.

Adana Barosu'ndan Nevzat Elçi, dün akşam RS FM'de Yavuz Oğhan ve İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. 

Elçi, Aladağ'daki mağdur ailelere baskı yapıldığını söyledi. Kimi aileler ve bazı kişilerin kendilerini istemediğini 'Niye geldiniz? Şikâyetçi olmayacağız, onlar bize yurt verdi, sıcak su verdi' dediklerini belirtti.

Aladağ'daki Faciadan Kurtulan Öğrencilere 'Yalan İfade Baskısı' mı Yapılıyor?

Ayrıca karşı tarafın avukatlarının da kendilerine müdahale etmeye çalıştıklarını ifade eden Elçi, tanıklara, 'Yangın kapısı açıktı' diye baskı yapan bir avukat hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

Avukat Nevzat Elçi , yangınla ilgili sadece birkaç ailenin şikayetçi olduğunu belirtti. Onların vekaletlerini almak için gerekli adımları attıklarını söyledi.

Acı gerçek ise İsmail Saymaz'ın sorusuyla ortaya çıktı. Saymaz, 'Çocukları ölen ailelerden şikâyetçi olan kaldı mı?' diye sordu. Elçi bu soruya, 'Çocukları yaralanan ailelerden  olanlar var ama çocukları ölen aileler şikâyetçi değil' yanıtını verdi.

Aileler şikâyetçi olmasa da bunun artık bir kamu davasına dönüştüğünü söyleyen Elçi, ''Çok ciddi bir anlamda üzerine gidilirse, deliller karartılmazsa, mağdurların ifadelerinde anlatılırsa ciddi cezalar söz konusu olabilir. Ama aileler ifadelerini değiştirirse, bilirkişi raporlarına müdahale edilirse, deliller karartılırsa bir sonuç çıkmaz'' diye konuştu.

Denetlemeyi yapan kişilerle ilgili herhangi bir işlem var mı?

Elçi bu soruya ise 'Yok' cevabını verdi ve 'Onunla ilgili gerekli yazışmalar yapılacak. Avukat arkadaşlarımızın ısrarlı talepleri bu yönde. Gerekli taleplerde bulunuldu ancak şu an böyle bir şey yok dosyada' dedi.

Avukattan düzeltme: 9 aile şikayetçi

Avukatın, faciada çocuklarını kaybeden ailelerin şikayetçi olmadığı yönündeki açıklamasının ardından ailelerle temas halinde olan FOX TV muhabiri Sevgi Şahin, Twitter hesabından bu bilginin doğru olmadığını ve ailelerin şikayetçi olduğunu söyledi.

Akabinde Diken'e açıklamalarda bulunan Avukat Nevzat Elçi de ilk açıklamasını düzelterek 9 ailenin şikayetçi olduğunu, 2 ailenin de henüz ifadelerinin alınmadığını söyledi.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.12.2016

Yüzünü görmediğim, sesini duymadığım, saçlarını bir kez olsun okşamadığım çocuklar için ağladım, öfkelendim, delirdim, duvarları yumrukladım. Nasıl olur lan nasıl diye sinir krizleri geçirdim!!! Şimdi siz, kalkıp, şikayetçi değiliz diyorsunuz ya, anne babalığınızın amk....

09.12.2016

Ah benim el ele tutuşup ölmeyi bekleyen çocuklarım ah!!

09.12.2016

Hangi cemaatin yurdu idi burası? Ne biçim ailesiniz siz ya tüm ülke sizinle siz sıçtığım bir cematinde sıçtığım bir hoca dedi diye şikayetçi olmuyorsunuz. Kendinizi satmışsınız tamam da hiçmi Allah dan korkmazsınız çocuklarınız cayır cayır yakanlardan hesap sormaya. Çocuklarınız size hesap sorduğunda hakkını helal etmezse o hocanızda kurtaramayacak sizi. Açıkca elinizi kana buladınız.

09.12.2016

Bu insanlar bizim insanlarımız değil.. İstedikleri cahil, islamist ve terörist nesli oluşturdular. Hepimiz bunların tehlikesi altındayız.

TÜM YORUMLARI OKU (52)