Avrupalıların Mısır Mumyalarını Hastalıklarına İyi Geleceğini Düşünerek Yemesi Olayı Nasıl Gerçekleşti?

Viktorya dönemindeki Avrupalılar pek çok garip inanca ve ritüele sahipti, fakat sağlıkları için Mısır mumyalarını öğüterek yemeleri, gelmiş geçmiş en garip olay olabilir. İşte eczanelerde bile satılan Mısır mumyalarının ilaca dönüşmesi olayı...

Antik Mısır'ı en gizemli yapan şeylerden biri olan mumyalar; ölü bedenlerin çeşitli işlemler uygulanıp, çürümesi önlenerek bozulmadan kalması sağlanan cesetler olarak tanımlanabilir.

Antik Mısır dönemi için son derece önemli olan bu mumyalama işlemi, özellikle dönemin önemli isimlerine uygulanıyordu. Günümüze kadar pek çok arkeolojik kazıda ortaya çıkan ve o döneme ait ipuçları veren mumyalar, Viktorya dönemi Avrupa'sında bir ilaç olarak kullanılıyordu.

Viktorya dönemindeki Avrupa'da insanlar, sağlıklarına iyi gelecekleri inancıyla çok uzun süre mumya yediler.

Mumyaları öğüten ve renklendiren Avrupalılar, bu mumyaların hıyarcıklı veba gibi dönemin zorlu hastalıklarının yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlara da iyi geldiğine inanıyorlardı.

Orta Çağ döneminden itibaren mumyalara ilgi duyan Avrupalılar, şifa olarak gördükleri bu olayı Viktorya döneminde arşa çıkarıp, 19. yüzyıla kadar sürdürüyor.

Mumyaların öğütülmesiyle elde edilen bir ürün yaratan Avrupalılar, bu ürüne Mumia ismi verip tıbbi bir ürün olarak eczanelerde dahi satmaya başladı.

Sınıf farkı olmadan herkes tarafından tüketilen mumyalar, öylesine popüler oldu ki Avrupa'dan Mısır'a gidip mumya getirmek için geçim kaynağı olmaya başladı.

12. yüzyıldan itibaren eczacılar tarafından aktif olarak kullanılan mumyalar, tam 500 yıl boyunca Avrupa'da şifa verdiği inancıyla tüketildi.

Avrupa'da popüler olmasıyla beraber kaçak kazılar yapan pek çok Mısırlı, mumyaları sokaklarda satmaya başladı.

Bazı kişilerse kazı yapmaktan ziyade köylerdeki ölü insanların bedenlerine mumya süsü vererek sattı.

Mumyaların yararlı bir ilaç olduğuna şüpheyle yaklaşan dönemin kraliyet doktoru Guy de la Fontaine tarafından keşfedilen sahte mumyalar, yine de Avrupalıların mumyaları ilaç olarak kullanmasına engel olmadı.

Gerçek ve sahte mumyalar çok uzun süre ilaç olarak kullanılsa da dönemin doktor ve tıpçıları mumyaları 'tek' şifa kaynağı olarak görmüyordu.

Taze et ve kanın tedavilerde muazzam bir araç olacağını düşünen dönem doktorları, bu konuda İngiltere Kralı II. Charles'ı bile ikna etti ve geçirdiği bir nöbetin ardından insan kafatasından yapılan ilaçlar kullanması sağlandı.

Siz mumyaların ilaç olarak kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu tedavi yöntemi günümüzde devam etse kullanır mısınız? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

3800 Yıldır Mumya Olmasına Rağmen Güzelliğinden Hiçbir Şey Kaybetmeyen Lolan Güzeli
Akılalmaz Fotoğraflarıyla Bedenleri Zaman Durmuşçasına Korunan 18 Ölü İnsan
4 Bin Yıldır Bozulmadan Duran 'Tarim Mumyaları'nın Sırrı Sonunda Çözüldü

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
YORUMLAR
16.06.2022

Victoria döneminde mumya yiyen avrupalılar, 2022'de ayasofya kapısı yiyen türkler ...

17.06.2022

Neden her olayı Türkler şöyle Türkler böyle demek için kullanıyorsunuz? SİZ Türk değil misiniz? Öte yandan o olay bir Yunan provokastonuydu.

16.06.2022

Laaannn, Ayasofya??? :D

20.09.2024

Babam bir trafik kazası sonrası faydasını görmüş

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ