Avrupa Ülkelerinden Çok Gerideyiz: Türkiye, Milli Gelirinin Yüzde Kaçını Sosyal Yardımlara Ayırıyor?

Sosyal yardım anlayışı ülkeler arasında farklılık gösterir çünkü her ülke vatandaşının ihtiyaçları birbirinden farklılaşır. Ülkelerin yıllık milli gelirlerinden ayırdıkları bütçe ile yapılan bu yardımlar genellikle sosyo-ekonomik açıdan alt grupta sayılan insanlara dağıtılır. Bu içerikte Avrupa ülkelerinin ve Türkiye'nin milli gelirinin yüzde kaçını sosyal yardımlara ayırdığını bulacaksınız.

Detaylar içerikte!

Dünyada pek çok ülke, ihtiyaç sahibi vatandaşlarına pek çok alanda sosyal yardımda bulunur. Bu sosyal yardımlar gıda, barınma, yakacak gibi en temel ihtiyaçları kapsar.

Bu temel ihtiyaçlar arasında en önemlileri ise bizim ülkemizde olduğu gibi eğitim yardımları, engellilere özel yardımlar, geliri düşük ailelere yardımlar ve yabancılara yönelik yapılan yardımlardır.

Ülkelerin vatandaşlarına yaptığı sosyal yardımlar, vatandaşların sosyo-ekonomik durumuna bakılarak ihtiyaçlarını gidermek için yapılır. Peki Avrupa ülkeleri ve Türkiye milli gelirinin yüzde kaçını sosyal yardımlara ayırıyor? Gelin birlikte bakalım.

1. Fransa - % 31

2. İtalya - % 30

3. Avusturya - % 29

4. İspanya - % 28

5. Danimarka - % 26

6. Portekiz - % 24

7. Yunanistan - % 24

8. İngiltere - % 22

9. Letonya - % 19

10. İsviçre - % 17

11. İrlanda - % 12

12. Türkiye - % 12

Avrupa ülkelerinin milli geliri içerisinde dağıttığı kamu sosyal yardımlarına bakıldığında en az yardım yapan ülke Türkiye. 2022 yılında da nüfusun yaklaşık % 32'lik bir kısmı sosyal yardım almış. Bu oran ve ihtiyaç sahibi sayısı da geçmiş yıllara göre artışta.

www.instagram.com

Editörün yorumu:

Bir devletin sosyal yardımları çok yapması elbette o devletin güçlü olduğunu göstermez. Ülkelerin asıl yapmaları gereken sosyal yardıma gerek duymayan toplumlar inşa etmektir. Ancak bizim ülkemizde hem sosyal yardıma ihtiyaç duyanların sayısının artması hem de yardımların yetersiz olması olumsuz bir tablo teşkil etmektedir. Siz neler düşünüyorsunuz?

Bunlar da İlgini Çekebilir

İslam ve Doğu Dünyası Düşüşe Geçerken Batı Medeniyetinin Yükselişi Nerede Başladı?
Kişinin Gelirini Artırmadan Zenginleşebileceğini İddia Eden İktisadi Konsept: Latte Faktörü
Japonya'da 3 Yıl Süren Maske Takma Zorunluğunun Kaldırılmasının Ardından Ülke Halkının Aldığı Eğitim Gündemde

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi
6 Yıllık Evlilik Tek Celsede Bitti: Eşi Selim Selimoğlu ile Anlaşmalı Boşanan Bengü'den İlk Açıklama Geldi!
Zeynep Sönmez'den İlk WTA Şampiyonluğu Geldi
YORUMLAR
07.06.2023

Avrupa ülkelerinden çok geri olmamıza rağmen bu geri kalmışlık bir takım tabuların arkasına sığınılarak toplumun teselli bulması sağlanır. Din, milliyetçilik, aile ve irfan. Sorun şu ki, toplum bunların hiçbirinde hassas değildir. Bu kurgusal değerler üzerinden kendine statü veren siyasi gücü baştacı yapar.

Pasif Kullanıcı
07.06.2023

Ne sosyal yardımı arkadaş??? Sosyal yardım işi gücü olan insanın işini kaybettiğinde destek vermektir, insanları beleşe alıştırmak değil. İş vereceksin ve her bireyi istisnasız üretime dahil edeceksin. Birileri çalışsın diğerleri kene misali yaşasın olmaz.Sosyal devlet ilkesi hakkaniyeli olmazsa sömürü düzeni ve tüketim toplumu oluşur son yıllarda görüldüğü üzere.

07.06.2023

Suriyelilerin geldiği gün ülkemizde engelli maaşı kesildi muhtaçlık maaşına dönüştü. Sosyal devlet vatandaşı devletten başkasına muhtaç etmemektir. Eğer ailen varsa muhtaç değilsin diyip binlerce engellinin maaşı kesildi işin kötü tarafı bu para suriyelilere harcandı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ