Sosyal yardım anlayışı ülkeler arasında farklılık gösterir çünkü her ülke vatandaşının ihtiyaçları birbirinden farklılaşır. Ülkelerin yıllık milli gelirlerinden ayırdıkları bütçe ile yapılan bu yardımlar genellikle sosyo-ekonomik açıdan alt grupta sayılan insanlara dağıtılır. Bu içerikte Avrupa ülkelerinin ve Türkiye'nin milli gelirinin yüzde kaçını sosyal yardımlara ayırdığını bulacaksınız.
Detaylar içerikte!
Avrupa ülkelerinden çok geri olmamıza rağmen bu geri kalmışlık bir takım tabuların arkasına sığınılarak toplumun teselli bulması sağlanır. Din, milliyetçilik, aile ve irfan. Sorun şu ki, toplum bunların hiçbirinde hassas değildir. Bu kurgusal değerler üzerinden kendine statü veren siyasi gücü baştacı yapar.
Ne sosyal yardımı arkadaş??? Sosyal yardım işi gücü olan insanın işini kaybettiğinde destek vermektir, insanları beleşe alıştırmak değil. İş vereceksin ve her bireyi istisnasız üretime dahil edeceksin. Birileri çalışsın diğerleri kene misali yaşasın olmaz.Sosyal devlet ilkesi hakkaniyeli olmazsa sömürü düzeni ve tüketim toplumu oluşur son yıllarda görüldüğü üzere.
Suriyelilerin geldiği gün ülkemizde engelli maaşı kesildi muhtaçlık maaşına dönüştü. Sosyal devlet vatandaşı devletten başkasına muhtaç etmemektir. Eğer ailen varsa muhtaç değilsin diyip binlerce engellinin maaşı kesildi işin kötü tarafı bu para suriyelilere harcandı.