Avrupa Ülkeleri Türkiye'nin En Büyük Sorunu Afgan Mültecilerle İlgili Ne Düşünüyor?

Bugünlerde Türkiye yoğun bir Afgan göçü ile karşı karşıya! Türkiye sınırlarından geçen Afganlar'ın pek çoğu Avrupa'ya gitmek istiyor ama Avrupa bu konuda farklı politikalar izliyor. Hatta ülkelerin başbakanları da oldukça çarpıcı açıklamalarda bulunuyor!

Uzun bir süredir Taliban'dan kaçarak ülkelerini terk eden Afganlar İran sınırı üzerinden Türkiye'ye giriş yapıyordu.

Artan göçler ile birlikte Türkiye ve Avrupa Birliği'nin ana konusu Afgan mületiciler olmaya başlamıştı.

Türkiye'ye kaçak giren mülteciler Türkiye'yi bir geçiş noktası olarak kullanıyor çünkü asıl ulaşmak istedikleri yer Avrupa.

Fakat Avrupa da bu konuda oldukça sert davranıyor. Avrupa Birliği ile birlikte pek çok ülkenin başbakanı da konu ile ilgili uluslararası açıklamalarına devam ediyor.

Avusturya Başbakanı Kurz: ''Afgan Mülteciler İçin Türkiye Daha Doğru Yer''

Kurs sığınmak için Türkiye'nin İsveç'ten daha iyi bir yer olduğunu vurguladı ve ekledi: ''Eğer insanlar kaçmak zorundalarsa, herkesin AvusturyaAlmanya ya da İsveç'e gelmesindense, Türkiye gibi komşu ülkeleri ya da Afganistan'ın güvenli bölgelerini kesinlikle daha doğru yer olarak görüyorum.'

Aynı zamanda Kurz sığınmacıları geldikleri ülkelere gönderemiyorlarsa AB üyesi olmayan ülkelere iade etme imkanının yaratılması gerektiğini de söyledi.

Yine bu bağlamda değindiği ülkeler Türkiye ve İran olarak öne çıkıyor.

Bununla birlikte neden mültecileri kabul etmediği sorulduğunda "Bu hasta ideolojiyi Avrupa'ya ithal etmek istemiyorum" yanıtını verdi.

Tüm sığınmacıları aynı kefeye koymadığını ama çoğunluğunun böyle olduğunu ve bundan dolayı da kabul etmek istemediklerini belirtti ve ekledi: 'Ama bu göç akımları nedeniyle geçen yıllarda Avrupa'ya çok fazla antisemitizm (Yahudi düşmanlığı) ithal ettik. Gelen insanlar arasında açıkça homofobik olan ve kadınların haklarını kayıtsız şartsız yukarıda tutmayanların sayısı çok.'

Almanya Başbakanı Merkel: ''Türkiye Suriyeli sığınmacılarla ilgilenmek konusunda sıra dışı bir iş yapıyor. Bu anlaşmanın devam etmesini istiyorum, insanlar için en iyisi bu.''

Merkel Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yaptığı için de Türkiye'ye övgülerde bulundu. Merkel de Afgan mülteciler için en iyi ülkelerden birini Türkiye olarak görüyor.

Bunun yanı sıra Avrupa Birliği'nin de sığınmacıları sınırlarından uzak tutmak için bir yardım paketi hazırladığı bilgisi verildi.

Bu yardım paketi ile Afganistan ve bölge ülkelerine yardım yapılarak mültecilerin Avrupa'ya gelmesi engellenecek.

Bu yardım paketi kapsamında da "Türkiye’nin de daha fazla Afgan’a ev sahipliği yapmakta bir rol oynayabileceği" konusuna değinildi.

Hazırlık aşaması olan planda Türkiye'ye de yardım paketi sunularak Türkiye'nin mültecileri ağırlaması bekleniyor.

Konu ile ilgili Avusturya ve Almanya haricinde diğer ülkelerden açıklama gelmezken Afganistan'ın komşu ülkesi Tacikistan da 100 bin mülteciyi kabul edeceğini açıkladı.

Fransa baştan olmak üzere Avrupa ülkelerinin de açıklamaları merakla bekleniyor ama genel olarak AB politikasına bakıldığında birbirleri ile aynı planı uygulayacakları ve mültecileri kabul etmeyecekleri düşünülüyor.

Bonus: ABD Başkanı Joe Biden ABD'ye getirilecek Afgan mülteciler için 100 milyon dolarlık fona onay verdi.

Özel Göç Vizesi ile ABD'ye göç etmek isteyen Afgan mültecilerin ihtiyacının karşılanması için sunulan fon talebine onay verildi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Daha da Artabilirmiş: Günde 500-1000 Afgan Kaçak Yollardan Türkiye'ye Giriyor
Toplu Halde Türkiye'ye Giren Göçmenlerin Tepki Çeken Görüntüleri: 'Hani Sınır Namustu?'
BBC Afgan Göçmenlere Sordu: Neden Türkiye'ye Geliyorlar? Ne İstiyorlar?

Popüler İçerikler

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’ne Çeyrek Finalde Veda Etti: Olympiakos Yarı Finale Yükseldi
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
26.07.2021

Ne güzel herkes kendi ülkesini düşünüyor. Bizimkiler hariç.

26.07.2021

Adam çok güzel konuşmuş davar istemiyoruz diyor

26.07.2021

Adamlar bize resmen "KİLER" muamelesi yapıyor ya la :D

Kiler olsa gene iyi direkt çöp kovası olarak görüyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (16)