Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü, Türkiye'nin AB Şansını Açıkladı

Türkiye'nin uzun yıllardır süren Avrupa Birliği süreci bir süredir çıkmaza girmiş durumda. Zaman zaman 'üyelik' söylentileri yerini yeniden sessizliğe bırakıyor. Ancak bugün Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor'dan farklı bir açıklama geldi. Amor, Türkiye'nin üyeliğinin önündeki engelleri anlattı. Demokrasi vurgusu yapılan açıklamada Amor, Osman Kavala'nın durumuna değindi.  

Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili umutsuz söylemleri bir yenisi de bugün Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor'dan geldi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor, Türkiye'nin üyeliğinin önünde bazı engeller olduğunu söyledi.

Amor, B üyeliği konusunda temel prensibin demokrasi olduğunu söyleyerek Türkiye'ye "demokrasi" eleştirilerinde bulundu.

Amor, “Mesele burada dronlar değil Kavala, Etiyopya Somali arasındaki anlaşma değil basın özgürlüğü." açıklaması yaptı.

Amor, "Üyelik için bir kısa yol bulabilmek adına başka konuları ortaya sürmemek gerek. Çünkü Avrupa Birliği hala bir demokrasiler kulübü. AB içerisinde daha az olgun veya olgunlaşmamış demokrasileri istemiyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir

Beşşar Esad'ın Suriye'deki Son Saatleri Ortaya Çıktı: Kaçacağını Kimseye Söylememiş
Malmö'nün 17 Yaşındaki Kalecisi Joakim Persson, Galatasaraylı Dries Mertens'i Eleştirdi
Kayıplara Karışan Köfteci Yusuf Yeni Adımla Ortaya Çıktı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İl Olmaya Aday İlçeler Listesi Güncellendi: 5 Yeni İlçe Daha Plaka Hazırlığında!
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
YORUMLAR
13.12.2024

zaten bir ülke benim önüme sürekli birini hapisten çıkarmayı öne sürse o kişide bir bok var diyip çıkarmazdım

13.12.2024

Osman Kavala vatan hainidir ab ye ihtiyacımız yok Allah'a şükür bize ülkemiz yeter ab zaten şuan çöp

13.12.2024

kavala kim ya?

13.12.2024

kim olduğunun bir önemi yok önemli olan avrupa insan haklarina defalarca dilekçe verip suçsuz kisiyi hapsedemezsiniz serbest bırakmak zorundasiniz diyorlarsa ve sen salmiyorsan avrupa birligi seni zaten kabul etmez

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ