Avrupa’nın Son Diktatörü Olarak Tanımlanan Lukaşenko, 26 Yıllık İktidarını Sürdürebilecek mi?

9 Ağustos'ta Belarus'ta devlet başkanlığı seçimleri yapıldı ve Aleksander Lukaşenko oyların yüzde 80'ini aldı. Muhalif kesi ise sonuçlara itiraz etmek için sokağa çıktı ve o günden sonra sokaktaki insan sayısı giderek arttı. 26 yıldır yönetimi elinde tutan, Avrupa’nın son diktatörü olarak tanımlanan Lukaşenko, iktidarının en zor günlerini yaşıyor.

Peki ülke nasıl bu noktaya geldi? Bundan sonrası için neler bekleniyor?

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Doç. Dr. Hakan Güneş’in yorumuyla Belarus’ta yaşananları BBC Türkçe'den izliyoruz:

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
20.08.2020

istanbul avrupa da olduğuna göre son diktatör değil .d

20.08.2020

icinde oldugumuzdan farkinda degiliz ama ronesans gibi, sanayi devrimi gibi dunyanin cok hizli degistigi kavsak noktasi bir zamanda yasiyoruz. gelgelelim gelecegin hangi yone gittigini kestirmesi cok zor. gelecekte diktatorlukler, otokratik rejimler mi daha kuvvetli olur yoksa liberal demokrasiler mi? bir yandan artan iletisim imkanlari insanlarin daha bilincli olmasini, nelerin dondugunu gormesini bilmesini sagliyor. bu yuzden yeni nesil eskilerden cok farkli profilde, daha liberal daha sekuler. ote yandan gelisen teknoloji cok daha az kaynak ile buyuk kalabaliklari kontrol etmeye, fisleyip takip etmeye imkan veriyor ki cin bunun en buyuk ornegi. bakalim gelecek ne getirecek.

20.08.2020

Son diktatör Lukaşenko mu? :D Ulan geçen sene ''şahsım'' kişisi ''kimsenin 13 bin farkla kazandım havalarına girmeye hakkı yok'' dedi :DD adama fark beğendiremedik

TÜM YORUMLARI OKU (8)