Avrupa Konseyi: 'Kavala Derhal Serbest Bırakılmalı'

15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada Osman Kavala'nın 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına Avrupa Konseyi tepki gösterdi. Konsey, Ankara'dan Kavala'nın 'bir an önce' serbest bırakılmasını istedi.

Kısa süre önce de Kavala davasında Türkiye'nin işbirliğini reddetmesinden dolayı ihlal prosedürünü uygulamaya sokan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Tiny Kox yaptığı açıklamada, 'Osman Kavala'nın bir İstanbul mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılması beni derin hayal kırıklığına uğrattı' dedi.

'Yaklaşık beş sene tutuklu kalması ve şu anda da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiği ortada olan yargı süreci sonunda ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış olması şoke edici' diyen Kox, 'Kavala daha fazla gecikmeden serbest bırakılmalıdır' açıklamasında bulundu.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
26.04.2022

SEVE SEVE veya S.K. S.K. bu adamı bırakacaklar. sadece bunu bırakmakla değil bir dünya başka şey yapacaklar. aksi halde seçimi kazanması mümkün değil. bırakırsa da kazanamaz zaten o ayrı konu. ancak destek görür. (bende hain dedim zamanında çok araştırdım ama bence bu adamın zaten suçu yok)

26.04.2022

"bir an önce" emredersiniz efendim. elbette. siz buyurduysanız biz hemen çıkarırız, aldık notumuzu:)

26.04.2022

RT ne zaman sıkışsa patronlar destek atıyor

TÜM YORUMLARI OKU (4)