Peynir, Tereyağ, Havuç, Soğan! Latinceden Diğer Dillere Geçen Besin İsimleri

Merhaba. Latinceden pek çok kelime Avrupa dillerine geçmiştir. Bu içerikte Latinceden diğer dillere geçen gıda isimlerinden örnekler verilmiştir.

İyi okumalar dilerim.

Latince 'cāseus' anlamına gelen peynir, İngilizceye 'cheese', Almancaya 'Käse', Felemenkçeye 'kaas' ve İspanyolcaya 'queso' olarak geçmiştir.

Latince 'butyrum' anlamına gelen tereyağı, İngilizceye ve Almancaya 'butter', İtalyancaya 'butirro' ve İspanyolcaya 'butiro' olarak geçmiştir.

Latince 'sucus' anlamına gelen meyve suyu, İngilizceye 'juice', Fransızcaya 'suc', İtalyancaya 'succo', İspanyolcacaya 'suco' olarak geçmiştir.

Latince 'oleum' anlamına gelen zeytinyağı, İtalyancaya 'olio', İrlandacaya 'ola', İngilizceye 'oil', Fransızcaya 'huile' ve Almancaya 'öl' olarak geçmiştr.

Latince tuz anlamına gelen 'sal' kelimesi, İngilizceye 'salt', Almancaya 'salz', İtalyancaya 'sale' ve İspanyolcaya 'sal' olarak geçmiştir.

Latince biber anlamına gelen 'piper' kelimesi, İngilizceye 'pepper', Almancaya 'Pfeffer', İtalyancaya 'pepe' ve İspanyolcaya 'pimienta' olarak geçmiştir.

Latince pirinç anlamına gelen 'rice' kelimesi, İngilizceye 'rice', Almancaya 'Reis', İtalyancaya 'riso' ve İspanyolcaya 'arroz' olarak geçmiştir.

Latince havuç anlamına gelen 'carota' kelimesi, İngilizceye 'carrot', Almancaya 'Karotte', İtalyancaya 'carota' olarak geçmiştir.

Latince marul anlamına gelen 'lactuca' kelimesi, İngilizceye 'lectuce', Almancaya 'Lattich', İtalyancaya 'lattuga' ve İspanyolcaya 'lechuga' olarak geçmiştir.

Latince soğan anlamına gelen 'unionem' kelimesi, İngilizceye 'onion', Fransızcaya 'oignon' olarak geçmiştir.

Pilavdan Dolmaya, Salatadan Tatlıya Mutfağın Vazgeçilmezi Pirincin Çeşitlerini Açıklıyoruz
Afrodizyak Etkisi Sağladığı Düşünüldüğü İçin Osmanlı Padişahları Tarafından Sevilen Salebin Tarihçesi
Küçük Büyük Herkesin Sevgilisi Makarnanın Daha Önce Duymadığınız İlginç Tarihi

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı