Avrupa'dan Asya'ya Birçok Ülkenin Bize Oldukça İlginç Gelen Ancak Bilmeniz Gereken Önemli Gelenekleri

Her ülkenin kendine özgü kültürü, gelenekleri ve değerleri vardır. Aramızda binlerce kilometre mesafe bulunan, kültürleri de bize bir o kadar uzak olan bazı ülkelerin mutlaka bilinmesi gereken adetlerini ve görgü kurallarını sizler için derledik. Bir göz atın! 😱👇

Dünyanın dört bir yanındaki her ülkenin kendine özgü kültürleri, gelenek ve değerleri var. Fiziksel olarak bizlere binlerce kilometre uzaklıkta olduğu gibi kültürü de bir hayli farklı olan birkaç ülkeden bahsedeceğiz şimdi.

1- İlk durağımız Malezya ve Tayland gibi Güneydoğu Asya bölgesinde yer alan ülkeler! Bu ülkelerde 7'den 70'e herhangi bir insanın kafasına dokunmak oldukça kaba bir davranış olarak görülüyor....

Peki neden?

Öncelikle Malezya'da insanların baş bölgesi, en değerli ve kutsal parçası olarak görülüyor. Birisinin kafasının tepesine dokunmak, kafasının üzerinden eşya uzatmak gibi davranışlar kavgalara bile sebep olabiliyor!

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da aynı zamanda karşı cinsle tanışırken veya selamlaşırken el ele sıkışmak yasak. Ayrıca Müslüman ve Hindistanlı insanlar yoğunlukta olduğu için sol eli kullanarak hediye vermek ve eşya uzatmak da kaba olarak görülüyor.

Tayland'da ise Budizm inancından kaynaklı olarak baş, ruhun oturduğu yer olarak kabul ediliyor. Sokakta gördüğünüz sevimli bir çocuğun başını okşayayım derken hiç farkında olmadan kargaşanın ortasında bulabilirsiniz kendinizi.

Taylandlı insanlar en çok önem verdiği değerlerden biri ise selamlaşmak. Geleneksel Tay selamı vermek için iki elinizi göğüs ile baş hizası arasında birleştirip hafifçe eğilebilirsiniz. Ayrıca elinizi ne kadar yukarıda tutarsanız ve ne kadar çok eğilirseniz, karşınızdaki insana o kadar saygı gösterdiğiniz anlamına geliyor!

2- Bazı ülkelerde sayılara büyük anlamlar yükleniyor. Mesela Rusya'da insanlara verdiğiniz eşyaların tek sayılı olması gerekiyor.

Örneğin hoşlandığınız kadına çiçek aldığınızda çiçeklerin 1,3,5 gibi tek sayıda olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kültürel olarak yaşayan insanlara tek sayıyla, cenazelere ise çift sayıyla gönderiliyor.

3- Çin'de dört sayısının okunuşu 'ölüm' kelimesiyle benzediği için bu sayıdan uzak durmak gerekiyor. Hatta bazı binaların ve hastanelerin 4. katları kullanıma açık değil!

4- Almanya, Fransa, İspanya gibi Batı Avrupa ülkelerinde tanımadığınız insanlarla sohbet etmeye çalışmak pek hoşgörüyle karşılanmıyor.

Bizim kültürümüzde hiç tanımadığımız insanlarla muhabbet etmek gayet normal ve yaygın olsa da Batı Avrupa ülkeleri pek sıcak bakmıyor ve zaman kaybı olarak görebiliyorlar.

5- Yine birçok Batı ülkesinde ve özellikle Fransa'da insanlar yüksek sesle konuşmayı kabalık olarak görüyorlar.

Duruma göre ses tonunuzu ayarlamanız gerektiğini düşünüyorlar. Mesela Fransa'da bir kafeye oturduğunuzda hemen yanınızdaki masada bile ne konuşulduğunu duymayabilirsiniz.

6- Japonya ve Güney Kore gibi Doğu Asya ülkelerinde yemek çubuklarınızı tabağınızın içinde bırakmak ve özellikle yemeğe batırmak büyük saygısızlık ve kötü şans olarak görülüyor.

7- İtalya'da tabağınızda yemek bırakmak, yemeği beğenmediğiniz anlamına geldiği için ev sahibi veya şef için saygısızlık olarak görülebiliyor.

Ayrıca tabakta kalanları ekmekle sıyırma geleneği İtalya'da da bulunuyor. 😅

Sizi şaşırtan bir madde oldu mu? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Avrupa'da Yaşayanlar İçin Gayet Sıradan Olmasına Rağmen Turistleri Dumur Eden 17 Kültür Şoku
Bakalım Tahmin Edebilecek misiniz? Ülkeleri Hakkında En Meşhur Şeyleri Paylaşırken Eğlendiren 17 Kişi
Amerikalılar İçin Gayet Sıradan Olmasına Rağmen Dünya Nüfusunun Geri Kalanını Dumur Eden 16 Olay
Hepimizin Hayallerini Süsleyen Yabancı Ülkeleri Gezen Turistlerin Hiç Farkında Olmadan Yaptığı 23 Hata

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
17.06.2022

İçerik onedio eski gönderilerinden toplanmış gibi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ