Öte yandan aşırı seyreden sıcakların nedenlerine ve sonuçlarına ilişkin çok sayıda bilimsel görüş ortaya konuluyor. ABD merkezli kâr amacı gütmeyen bilim savunma kuruluşu Endişeli Bilim İnsanları Birliği, küresel ısınmanın kutuplarda buzulların erimesi, artan deniz seviyeleri, sel, fırtına, çölleşme ve kuraklık gibi sonuçlara yol açacağı, bunun da günlük yaşama ve ekonomiye yansımaları olacağı konusunda uyarıyor.
Bu bağlamda yol, köprü, demiryolu, havaalanı pistleri, enerji hatları ve barajlar gibi altyapı hizmetleriyle özel mülklere de zarar gelebileceğini bildirdi.
Sıcak hava dalgaları nedeniyle meydana gelen günlük hayattaki aksamaların, iş ve okuldan mahrum kalmaya ve üretimde düşüşe yol açabileceği de kaydediliyor.
Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) de ay başında yayımladığı raporda, küresel ısınmanın yol açtığı sıcakların dünya ekonomisinin verimliliğine olumsuz etkide bulunacağını ve 2030'a kadar söz konusu kaybın yaklaşık 80 milyon tam gün istihdama denk geleceğini açıkladı. Bunun, küresel çapta 2,400 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geleceği kaydediliyor.
AA, BBC Türkçe
Hava sıcaklığı nükleer santralin kapatılmasına sebep oluyorsa biz ne mantıkla Akkuyu'da santral kurmaya çabalıyoruz?
adamlar 30 dereceyi sıcak sayıp reaktörü kapatıyor biz 45 derece mersine nükleer tesis kuruyoruz.
Nükleer reaktör destekçilerine yazıklar olsun. Milyonların değil milyarların hayatına mâl olacak bu kazanma hırsınız. Karbon bazlı yakıtlar da dahil en ufak istisna gösterilmeksizin yasaklanmalı ve bunun için tüm kaynaklar seferber edilmeli. Siz olayın ciddiyetini kavrayamadınız galiba. Gezegen ölüyor. Şaka falan değil yani.