Avrupa'da İş Hayatı: Türkiye 29 Yılla En Az Süre Çalışan Ülke

Avrupa Birliği'nin 2017 verilerine göre,  kıtada ortalama çalışma süresi 36 yıl. Bu süre bazı ülkelerde 47 yıla kadar çıkarken, Türkiye 29 yılla çalışma süresinin en az olduğu ülke olarak tespit edildi.

Euronews'ten Tuba Altunkaya'nın haberine göre, çalışmaya harcadığımız süre uzuyor. Avrupa Birliği'nin 2017 verilerine göre tahmini çalışma süresi 2000 yılından bu yana 3 yıl artarak 36 yıla çıktı.

Bugün 15 yaşında olan bir insanın hayatı boyunca çalışmaya ayıracağı sürenin tahmin edildiği istatistikler Avrupa Birliği genelinin ortalamasını yansıtıyor.

Geçtiğimiz yıl 15 yaşında olan bir gencin 36 yılını iş dünyasında geçirmesi bekleniyor, fakat bulunduğu ülkeye göre bu beklenti 47 yıla kadar çıkabiliyor.

Zirvede İzlanda var

Avrupa'nın kuzey ülkeleri en uzun çalışma hayatının olduğu ülkeler. AB üyelerinden İsveç'te bir gencin 41,7, Hollanda'da ise 40,1 yıl çalışacağı tahmin ediliyor.

Birlik dışındaki İzlanda'da bu süre 47 yıla kadar çıkıyor. İsviçre'de 42,5 yıl çalışma süresi ile iş hayatına en uzun süre harcanan ülkelerden biri.

Kayıt dışı çalışma kapsam dışı

AB'de çalışma hayatının en kısa sürdüğü ülke 31,6 yıl ile İtalya. Akdeniz ülkesini 32,5 ile Hırvatistan ve 32,7 yıl ile Yunanistan takip ediyor.

Birlik dışındaki Karadağ'da bir kişinin 31,4 yılını çalışarak geçireceği tahmin edilirken Makedonya'da oran 31,4 ile çok farklı değil.

Avrupa'da çalışma hayatının en kısa sürdüğü ülke ise tahmini 29 yıl ile Türkiye. Ancak bu istatistikler, resmi verilere dayandırıldığından kayıt dışı çalışmayı yansıtmıyor.

Kadın ve erkek arasındaki saat farkının en fazla olduğu ülke Malta

Çalışma hayatının süresi kadın ve erkekler arasında da farklılık gösteriyor. Avrupa Birliği genelinde bir kadının ortalama 33 yılını çalışarak geçirdiği tahmin edilirken bu süre erkeklerde 38 yıla kadar çıkıyor.

Litvanya'da kadınların çalışma hayatı erkeklerden daha uzun sürerken, Letonya'da ise eşitlik sağlanmış durumda.

Kadınla erkeklerin çalışma süreleri arasında 12 yıl olan Malta ise iki cins arasında farkın en fazla olduğu ülke.

Öte yandan Türkiye'de çalışanlar Avrupa ülkelerinden çok daha uzun saatler çalışırken, çok az kazanç elde ediyor...

Çok Çalışıp Az Kazanıyoruz! İşçiler Hangi Ülkede Ne Kadar Çalışıyor, Ne Kadar Maaş Alıyor?

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
15.10.2018

aylık kazanç ortalaması yok, çalışma ortamı yok, iş güvenliği yok, emeklilikten sonraki haklar... ahh ahh... sizler böyle haberler yaparak bu millete en büyük kötülüğü yapıyorsunuz işte... arada duyarlılık kasıyorsunuz ama tam bir hödüksün onedio... siktir git, test yap. haber senin neyine...

15.10.2018

65yaş sınırı gelmedi mi olum bize? 25de başlasa(ki ben 16dan beri çalışıyorum 23 yaşındayım) 40 sene çalışacak bizim 15 yaşındaki çocuk

25 yaşında üniversite bitirip devlet kurumunda çalışmaya başlayan ortalama kişi 43 yıl çalışmış olacak yani avrupanın oldukça üstünde ayrıca günde 8 saat mesai ile. 15 yaşında kaportacının yanında işe çocuk sabah 8 akşam 8, 12 saat mesai ile kayıtdışı ya da değil 60 yaşına kadar ustalık yapsa 45 sene çalışmış olacak. welcome to turkey

TÜM YORUMLARI OKU (18)