Avrupa'da Çalışma Saatinde Türkiye Lider: Haftada 44.2 Saat Ortalama

Eurostat ve TÜİK tarafından elde edilen verilere göre Türkiye'de çalışma saati AB ortalamasının çok üzerinde görülüyor. Çok çalışan işçiler, ücrete geldiğinde ise Avrupalı birine göre çok daha az kazanıyor.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa ülkelerinde haftalık ortalama çalışma saatlerini açıkladı. Verilere göre, Avrupa Birliği ülkelerinin ortalama haftalık çalışma süresi 36.1 saat olarak belirlendi.

Türkiye'de bir işçi AB ortalamasına göre haftalık 8.1 saat fazla çalışarak 44.2 saat mesai yapıyor.

Asgari ücrette ise Türkiye çalışma saatinin aksine sondan üçüncü basamakta yer alıyor. Hollanda, 32,2 saat ile Avrupa'da en düşük ortalama çalışma süresine sahip ülke olarak dikkat çekerken, asgari ücret yaklaşık 2.070 euro civarında. Öte yandan, Türkiye'de ortalama çalışma süresi 44,2 saat olup, asgari ücret yaklaşık 455 Euro.

Hollanda, Avusturya, Belçika, Norveç, Almanya, Danimarka ve Finlandiya'da çalışma saati haftalık 35 saatin dahi üzerine çıkmıyor. Türkiye'ye en yakın mesai saatleri ise Yunanistan, Sırbistan ve Romanya'da.

İlginizi Çekebilir

Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu'dan Narin İçin Çirkin Üslup: Onlarca Erkeğin İstismar Aracı Olmak Daha mı İyi?
Erol Bulut, Cardiff'te Galibiyeti de Golü de Unuttu
Sivassporlu Keita Balde'den Kariyer Özeti Gibi 1 Dakika: Golünü Attı, Formasını Çıkardı, Kırmızı Gördü

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
14.09.2024

Bu araştırmayı "Türkiye'de kimse çalışmıyor, çok tembeller o yüzden geçinemiyorlar, sadece kafelerde kahve içip keyif yapıyorlar, yoksa Türkiye cennet" diyen gurbetçilere okutmak lazım ama inanmazlar.

14.09.2024

benim yeğenim daha bir hafta oldu bir depoda ise başladı sabah 6 buçukta çıkıyor akşam eve gelmesi 19:30,20:20,cumartesi öğlene kadar çalışır diye düşünüyordum saat 3 oldu çocuk hala gelmeyince aradım meğer cumartesi de tam günmus yuhhh dedim maasta asgari ücret bu şartlarda kim calisirki

14.09.2024

Özel sektör en iyimser 6 *9. 54 saat çalışırsın, sigorta bile zor

14.09.2024

Özel sektörde sigorta bile zor mu? 🤣 Ya arkadaş ağzı olan konuşuyor. Ülkede herkes her halta yorum yapmaya bayılıyor. Bu ne cahilliktir ya.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ