Avrupa Birliği Uyarmıştı! Elon Musk, Twitter'da Hamas ile Bağlantısı Olan Yüzlerce Sayfayı Sildirdi

İsrail-Hamas çatışmaları artık 6. gününde. Bölgede tansiyon giderek yükselirken sosyal medyada yalan haber dolaşımıyla ilgili AB'den Elon Musk'a bir uyarı gelmişti. Musk da gelen eleştirilere uyduğunu gösteren bir karar aldı. Detaylar içerikte!

Hamas'ın 7 Ekim tarihinde İsrail'e başlattığı Aksa Tufanı harekâtıyla tüm dünya gözlerini İsrail'e dikmişti.

İsrail'in de Gazze'yi abluka altına almasıyla bölgede gerilim giderek artmıştı. Hatırlarsanız Gazze şu an elektriksiz, susuz ve yakıtsız. Üstelik gıda tedariği de İsrail tarafından kesilmiş durumda. Hamas da İsrail'e saldırmaya devam ediyor.

7 Ekim tarihinden bu yana bölgede çıkan şiddetli çatışmaların ve ölen insanların izlemeye yürek dayanılmayacak görüntülerini X yani Twitter üzerinden takip ediyoruz.

Ancak bunlardan çoğunun yalan haber olduğunu öğreniyoruz. Savaşın çıktığı ilk dakikadan itibaren hepimiz sosyal medyadan bilgi kirliliğine maruz kalıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği, Elon Musk’ın sahibi olduğu X’e dezenformasyonla mücadele için 24 saat süre vermiş ve birliğin internet kurallarına uyulmasını istemişti.

AB'den uyarı alan Musk, "yalan haberlerin sıkça dolaşımı" eleştirileri üzerine sosyal medya platformu X (Twitter) için harekete geçti.

Sosyal medya platformu X, Hamas’la bağlantılı yüzlerce hesabı sildiğini ve on binlerce içeriği kaldırdığını açıkladı.

X'in CEO’su Linda Yaccarino, şirketin platformdaki yanlış bilgilerin tespiti için hızla harekete geçtiğini ve kamu güvenliği için önlemleri artırdıklarını söyledi.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Ahmet Davutoğlu'nun Saadet Partisi Kürsüsünde Yaptığı Konuşma Sırasında Hamas Sloganları Atıldı
Alınlarından Öpüyoruz Demişti! İran Dini Lideri Hamaney, İbranice Paylaşımla İsraillilere Seslendi
Kimi Gururlu, Kimi de Bıkkın! İsrail'in Gazze'yi Abluka Altına Almasına Filistin Halkının Tepkisi Ne Oldu?

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
12.10.2023

Terörizm yok edilmesi gereken bir olay. Düşünce özgürlüğüyle asla bir alakası olmayan bir suç. Yalnız e.musk terör karşıtlığı konusunda gerçekten samimi olsaydı pkk ve kürdistan propagandası yapan aşağılık terör hesaplarını da sildirirdi. Her zamanki gibi klasik batı samimiyetsizliği...

12.10.2023

darisi onedio´nun basina...

Si sanıyor musunuz ki sadece hesapları sildi. Uydularından bilgi sağlıyor, telekomünikasyon altyapısından bilgi sağlıyor... Amerikayla filan savaşaksınız demi, topla tüfekle... Hı hı oldu cınım

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ