Avrupa Birliği Kapıları Yine Kapalı: “Radikal Bir Değişiklik Olmadan Başlamayacak”

Türkiye’nin Avrupa Birliği hayali bir başka bahara kaldı. Türkiye raportörü Sanchez-Amor tarafından hazırlanan ve Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen raporda, Türkiye’nin politikalarında ciddi bir değişiklik olmadan kabul sürecinin olmayacağı yer aldı.

Türkiye’nin, 3 Ekim 2005’te başlayan Avrupa Birliği’ne kabul süreci, yine başka bir bahara kaldı.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, Türkiye raportörü Sanchez-Amor tarafından hazırlanan raporda, Ukrayna savaşı sonrası Türkiye-Rusya ilişkileri, İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye vetosu, Türkiye’de hukuk devleti, hak ve özgürlüklerin durumu, demokrasideki kötüye gidişin devam ettiği, yetkilerin cumhurbaşkanında toplanmasının demokraside yarattığı olumsuzluklar, komşuluk ilişkileri bağlamında Ermenistan ve Yunanistan’la ilişkilerde gelinen nokta ve Kıbrıs sorunu konusunda değerlendirme ve eleştiriler yer aldı.

Raporda, üyelik sürecinin mevcut koşullarda ilerleyemeyeceği, Türk hükümeti ‘radikal bir yön değişikliğine gitmediği sürece yeniden başlayamayacağına’ da dikkat çekiliyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan rapora tepki

Dışişleri Bakanlığınca Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 2022 Türkiye Raporuna tepki gösterilerek, 'Türkiye karşıtı çevrelerin dezenformasyonuna dayalı haksız itham ve önyargılarla dolu bu rapor, AP’nin gerek ülkemizle ilişkiler gerek Avrupa Birliği’nin (AB) geleceğine ilişkin her zamanki sığ ve vizyonsuz yaklaşımının bir yansımasıdır.' ifadesi kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Türkiye ile AB Schengen Konusunda Anlaştı: Heyetler Teknik Görüşmelere Başlıyor
Türkiye'nin Avrupa Birliği ile İlişkileri Hakkındaki Bu Testte Kaç Doğru Yapabileceksin?

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
13.09.2023

pkhffsfghh😂😂😂 hayır bi de haberi öyle bi veriyolar ki sanki bütün türkiye nefesini tutmuş bekliyo🤣🤣lan kıçımıza don alabilir miyiz diye düşünüyoz, insan hakları yerin dibinde, günde iki kadın öldürülüyo katilleri salan salana... çocuklarımıza tecavüz edenler makam mevki sahibi oluyo, nefret suçları almış yürümüş... hayır yani avrupa birliği de dünyanın en şahane şeyi değil ama çüş yani. pkfsddghh😂sağol onedio, uzun bi gündü ama eğlendim güldüm sayende

14.09.2023

Yanılıyorsunuz, asıl sorun sokak köpekleri. Onları yok edince, AB ye giriyoruz, Reis örnek verdi, Avrupa da sokakta köpek göremezsiniz, bizde de olmamalı, hepsi toplanmalı. Şu anda devlet, belediye vatandaş büyük bir gayret ile bunun için çalışıyor, o yazdıklarınız önemsiz, ufak tefek ayarlama ile hal olur. Esas engel sokak köpekleri.

13.09.2023

Hukukun üstünlüğünü hiçe sayan, kimseye hesap vermez politikasıyla ülkeyi keyfine göre yöneten, dış siyaseti sorunlu bir muktedir varken Türkiye'nin başında Avrupa Birliği üyeliği hayal bile edilmemeli.

14.09.2023

Reis sokak köpekleri dedi, Avrupa da yokmuş, bizde varmış, bunu düzeltmek zorundayız dedi, şimdi bunu uyguluyorlar, yazdıklarınız hava civa, esas sorun köpeksiz sokaklar. Şunları bir yok edelim, ertesi gün tak AB üyeliği, beklemeden ve asil üye olarak

Pasif Kullanıcı
13.09.2023

Dünyanın sığınmacı eviyiz adamlar niye alsın bizi

TÜM YORUMLARI OKU (22)