Avrupa-Afrika Sınırında İnsanlık Dramı: 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Avrupa Birliği’nin, Afrika ile sınırı olan İspanya’nın Melilla bölgesinde insanlık dramı yaşandı. Yaklaşık iki bin mülteci, sınır bölgesinde doğru hareketlendi ve 500 kişi tel çiftleri keserek sınır kontrol noktasına geçmeyi başardı. Sonrasında yaşanan olaylarda toplam 18 kişi hayatını kaybetti.

Olaylar cuma gecesi başladı

İspanya’nın Fas ile sınır bölgesi olan Melilla’da, kalabalık bir grup mültecinin sınırı zorla geçmeye çalışması ölümlerinde beraberinde getirdi.

Faslı yetkilerin yaptığı açıklamada, 15 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği ve üç kişinin ise tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği belirtildi.

İspanya başbakanı Pedro Sanchez, Brüksel’de yaptığı açıklamada insan kaçakçılığı yapanları suçladı ve saldırıyı kınadı.

Melilla ve Ceuta mıknatıs gibi

İspanya’da bulunan Melilla ve Ceuta kentleri, Avrupa Birliği’nin Afrika ile sınır bölgesi olması sebebiyle, mülteciler adeta mıknatıs gibi çekiyor. Aynı bölgede daha öncede birçok kaçak geçiş sebebiyle olayla yaşanmıştı.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
26.06.2022

Valla iyi yapmis ispanya. Darisi bizimkilerin basina ama nerede..

25.06.2022

Gitmeselermis Avrupa kucak açmış onlari beklemiyor

25.06.2022

Evinde ülkesinde adam gibi yaşarken kuş Bi tepeden gelen ne olduğu belirsiz insanlarla uğraşanlar dram yaşıyor kusura bakmayın ama Bi tane kadın çocuk yok kazık kadar adamlar. Namuslu insanlar euro saçsın vakit harcasın dil öğrensin ama bunlar geçsin yaşasın adalet mi bu? Her kalbiniz acıdığında adaleti unutuyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (17)