AVM'lerde Neden Pencere ve Saat Olmadığını Öğrendiğinizde Bir Daha Gitmek İstemeyeceksiniz!

Alışveriş Merkezleri kısaca AVM'ler, içerisine girdiğimizde zamanın nasıl geçtiğiniz anlayamadığımız mekanlardan. Fark ettiyseniz genel olarak alışveriş merkezlerinde pencere ve saat bulunmuyor. Peki bunun sebebini hiç düşündünüz mü?

Gelin anlatıyoruz...

Kaynak

Modern hayatın vazgeçilmez duraklarından olan alışveriş merkezlerinde, dikkat çeken bir detay var: Pencere ve saat bulunmaması.

Bu özellik, sadece alışveriş yapmakla kalmayıp yeme içme, eğlence ve sosyal aktiviteler için de tercih edilen bu mekanlarda zaman algısını bir hayli etkiliyor.

Yapılan çalışmalar ve yazılan makaleler, AVM'lerdeki pencere ve saatin eksikliğinin tüketim stratejisinin olduğunu ortaya koyuyor.

AVM'lerin tasarımı; ziyaretçilerin dış dünyayla bağlantısını keserek iç mekanda geçirdikleri zamanı kontrol edememesi üzerine planlanmış.

Fark ettiyseniz herhangi bir AVM'ye girdiğinizde kolay kolay çıkmanız imkansız. Bazı alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenlerin birbirinden uzak yapılması da tüketim stratejilerinden biri.

Aynı strateji kumarhanelerde de uygulanıyor. Kumarhaneler de ziyaretçilerin zamanı unutmasını sağlamak için özenle tasarlanmış mekanlardan.

Bu mekanlarda saat ve pencerenin bulunmaması, kumar oynayanların masada ne kadar süre geçirdiklerini fark etmemelerini sağlıyor.

Kısaca; kumarhaneler, alışveriş merkezleri gibi tüketim, harcama üzerine kurulu mekanlar müşterileri için bir ''zamansal bozulma'' hissi yaratmayı amaçlıyor.

Peki zamansal bozulma nedir? Zamansal bozulma, bir kişinin zaman algısının değiştiği durumları ifade eder.

Örneğin, bir kitap okurken veya bilgisayarda oyun oynarken ''5 dakika'' daha deyip saatlerce başından kalkamayıp daha sonra 2 saat daha oynadığınızı fark ettiyseniz zamansal bozulmayı deneyimlemiş olursunuz.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Hindistan Şaşırtmıyor: Sokak Lezzetlerini Deneyen Meksikalılar Hastanelik Oldu
TikTok’un Yeni Akımını Yapan Bir İçerik Üreticisi Güzelliğiyle İzleyenleri Hipnotize Etti

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
12.07.2024

Doğru. Kapıda saat ve telefonları topluyorlar.

Boş vaktim varsa gidiyorum. En fazla 1 saat sonra çıkıyorum. Onlar istedikleri kadar saat-pencere koymasın, benim aklım var, köle değilim. "Ay zaman ne çabuk geçti?" diyenler, köle ve farkında değiller.

12.07.2024

Tamam AVM ler tarra yediniz bu haberden sona kimse gitmez gayrı...

TÜM YORUMLARI OKU (13)