AVM Çalışanlarından Vaka Haberleri Gelmeye Başladı: 'Asıl Etki 15 Haziran'dan Sonra Çıkar'

AVM’lerde örgütlü bulunan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, “Bazı kentlerdeki AVM’lerden vaka haberleri geliyor. Ancak asıl etkinin 15 Haziran’dan sonra çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın aktardığı bilgiye göre, AVM’lerde örgütlü bulunan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu,  her ne kadar AVM’lerin bir kısmı 11 Mayıs’tan itibaren açılmaya başlansa da mağazaların önemli bir bölümünün 1 Haziran’dan itibaren faaliyete geçtiğine dikkat çekti. Mayıs ayında açılanlarda da günlük ziyaretçi sayısının salgın öncesindeki ziyaretçi sayısının yüzde 20’sini geçmediğini belirten Özdemiroğlu, genelde de müşterilerin hedeflenmiş alışverişlerini yaparak AVM’leri terk ettiklerini söyledi.

"Karantinaya alınan mağazalar var"

Özdemiroğlu, mağazaların daha geç açılması nedeniyle AVM’lerdeki asıl etkinin 15 Haziran’dan sonra ortaya çıkacağını tahmin ettiklerini belirterek “Ancak AVM’lerden vaka haberleri gelmeye başladı. Mersin’deki bir AVM’de, Kayseri ve Konya’daki bazı mağazalarda vaka görüldü. Hatta Kayseri ve Konya’daki bazı mağazalar karantinaya alınmış. İstanbul’daki bir AVM’de 2 işçide vaka pozitif” dedi.

"İçeride maskeleri indirip geziyorlar"

AVM’lerdeki önlemlerin sadece kapı girişinde ateş ölçmekten ibaret olduğunu dile getiren Özdemiroğlu, şöyle devam etti: 

“Müşteriler içeri girdikten sonra onları denetleyen yok. AVM’lere girdikten sonra bir kısmı maskelerini çıkararak mağazaları gezmeye başlıyor. Mağaza personeli uyarıyor ancak bu durumda da sözlü tartışmalar yaşanabiliyor. Çalışanlar denenen ürünleri kabinlerde dezenfekte etmek zorunda kalıyor. Kabin görevlisi çalışanlara yönelik bir önlem alınmıyor. Salgına açık halde çalışıyorlar. Mağaza içerisine giren müşteri sayısını ölçen bir sistem yok. Müşteriler özellikle kasa önlerinde fiziki mesafeye özen göstermiyor. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmiyor.”

Sendikal örgütlenmenin olduğu yerlerde müdahalede bulunduklarını belirten Özdemiroğlu, “Sendikanın olmadığı yerlere ulaşmakta zorlanıyoruz. Müdahale edemiyoruz. Bu nedenle sendikal örgütlenme çok önemli” dedi.

"TÜBİTAK'ta da vaka çıktı"

Haydar Özdemiroğlu, sendikal örgütlü oldukları TÜBİTAK’ta da vaka çıktığına dikkat çekti. Bir katta vaka çıkınca katta çalışan 48 kişinin evlerine gönderildiklerini belirten Özdemiroğlu, şöyle devam etti: “Vaka kesinleşmiş insanları evlerine gönderiyorlar. Bu da yanlış. Eğer vaka varsa evlere de bulaştıracaktır. Ortak alanları 500 kişi kullanmış. Yemeği 500 kişi aynı yerde yiyor. TÜBİTAK gibi bir yerde böyle bir tedbirsizlik olur mu? Eğer TÜBİTAK böyle ise diğer yerler kim bilir nasıldır?”

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Akılalmaz Olay: Sadece 2.5 Ayda İki Kez Büyük İkramiyeyi Kazandı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.06.2020

Ne bekliyodunuz amk maske indirip geziyorlarmışmış. AVM ye girmeden önce takıyor mu sanıyorusun o maskeyi ? Bilmiyormuydunuz kendi halkınızı. Hiç boşuna atmayın boku halka . Cahili adam yerine koyarsanız aha böyle oluyor işte. Maskeyi çenede tak cebinde taşı. Bir şey olmaz de. 3 ay geçmiş hala sikine takmayan insanlar var. Sen insanlara ölüm sayılarını az gösterip vakaları saklarsan daha çok sallamazlar. nasıl olsa az kişi ölüyor diyor. 160 bin de 4 bin ne ki kafası. Farkında değil sığır başkasının canını alabileceğinin.

06.06.2020

Virüsün yayilabileceği daha iyi bir ortam yok... İnsan var... Nem var... Aynı hava sirkülasyonu... Millet AVM ye girmek için kuyruk oluyordu... Aynı kişileri yarın HASTANE kuyruğuna bekleriz... 🦍🐒🐵 🐧🐧🐧

Hiç şaşırmadım ... Bu kadar cahilliğe aptallığa normal bu durum . Awm de bok var sanki. Dört duvardan çıkıp yine dört duvara giriyorlar üst üste . Kızımın ne tişörttü ne şortu giyecek bir şeyi kalmamış büyüdü kilo aldı . Kendi tişörtümü yanlardan daraltıp taytımın beline lastik geçirdim giydiriyorum !!!

TÜM YORUMLARI OKU (20)