Avast, Ücretsiz Antivirüs Programını Kullanan 400 Milyon Kişinin Verilerini Satmakla Suçlanıyor

Dijital dünyada birçoğumuz antivirüs programlarını tercih ediyoruz. Fakat gerçekten güvende miyiz?

Motherboard ve PCMag, ücretsiz olması sebebiyle en çok kullanılan antivirüs programlarından biri olan Avast Antivirüs'ü, kullanıcılarının internet arama verilerini dünyanın önde gelen şirketlerine satmakla suçlandı.

Avast’ın Mac, PC ve mobil cihazlarda olmak üzere aylık 435 milyondan fazla aktif kullanıcısı var ve bunların 100 milyondan fazla kişinin verilerini sattığı belirtiliyor.

Satışı, Avast'ın bir alt kuruluşu olan Jumpspot'un gerçekleştirdiği söyleniyor. Satılan veriler arasında; Google aramaları, koordinatlar, LinkedIn sayfaları, YouTube listeleri hatta yetişkin içerikli sitelere yapılan ziyaretlerin kaydının da bulununduğu söyleniyor

Firmanın müşterileri arasında Google, Yelp, Microsoft, McKinsey, Pepsi, Sephore, Home Depot, Conde Nast ve Intuit gibi dünyanın önce gelen firmaları var.

İddiaya göre verileri satın almak isteyenler, oldukça büyük meblağları gözden çıkarmış. Avast’ın bu verileri temel amacı kullanıcıları şüpheli veya zararlı sitelere karşı uyarmak olan tarayıcılara entegre edilen eklentisiyle toplandığı düşünülüyor.

Eğer Avast Antivirüs kullanıcısıysanız, programdan kişisel verilere erişim ile ilgili verdiğiniz izinleri tekrar kontrol edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
YORUMLAR
29.01.2020

Hem bir kuruş para ödeme hem de hizmet bekle :D Ücretsiz değil, parasız bir uygulama. Ücreti de farklı şekilde tahsil etmişler işte. Bedavaya indirdiğiniz her şey böyle veri satıyor. Whatsapp, İnstagram falan

29.01.2020

Para öde, ödeme, bilindik olsun, olmasın, bütün şirketler yaptığınız her şeyi kayıt ediyor ve parasını ödeyen herkes ile paylaşıyor. Bunlar yalnızca şikayet edilenler. Apple bile yapıyor.

29.01.2020

if you don't pay the product you are the product

29.01.2020

EC 101

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ