Audi: Sürücüsüz Araçlar 2016’da Geliyor

Audi patronu Rupert Stadler, oto-pilot teknolojisinin 2016’da geleceğini söylüyor.

Filmlerde karşılaştığımız sürücüsüz araç teknolojisi gerçek hayatta da hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Google bu teknoloji üzerinde bir süredir çalışıyor, ama kendi kendine giden araçları yollara çıkartmak isteyen tek firma onlar değil.

Berlin’de düzenlenen Urban Future Awards sonrasında bir konuşma yapan Audi Patronu Rupert Stadler , kendi kendine gidebilen araçların iki yıl içinde yollara çıkacağına emin olduğunu söyledi.

“ En geç 2016 yılında bu gerçekleşecek .” diyen Stadler açıklamasına “ Kumanda edilebilen araçlarda Audi başı çekecek ve diğerleri bir veya iki yıl ara ile onu takip edecek. ” diyerek devam ettiriyor.

“ RS7 modelimizde 230 km hıza çıkabilen oto-pilotlara sahibiz. Bu çılgınca, ama bir bakıma teknolojide ne kadar şey yapabileceğimizi gösteriyor. Oto-pilot sayesinde sürücü ellerini direksiyondan çekebilir. Farklı şeyler yapma özgürlüğüne kavuşabilir. Ailesi veya işleriyle ilgilenebilir. Böylece fayda daha da fazla artar. ”

Rupert Stadler kendi kendine gidebilen araçların standart hale gelmesi için çözülmesi gereken bir çok konu olduğunu da kabul ediyor. “ Bir gece içinde hiç bir şey değişemez, buna eminim. Mesela Berlin gibi bir şehrin yol yapısını nasıl değiştirebiliriz? Bu konuda çok aceleci olamayız. Bunlar 10, 15 ve 20 yıl içerisinde gerçekleşecek süreçler. ”

Yine de Audi’nin “premium” seviye müşterileri, son halinde olmasa bile, önümüzdeki olimpiyatlardan önce, otomatik pilotlu araçlara kavuşabilir gözüküyor.

Gelecekteki teknolojiye dair bir diğer Audi projesi ise Online Trafik Işığı Bilgi Sistemi olacak. Şu an için Berlin, Verona ve Las Vegas’da denenmekte olan bu sistem sayesinde trafik ışıklarından bilgi alıp, kırmızı ışığa yakalanmamak için gitmeniz gereken sürati belirleyebileceksiniz.

Popüler İçerikler

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Katleden Semih Çelik Hakkında İlginç Detay: ‘Kukla’ Kitabından mı Esinlendi?
Narin Cinayetinde Önemli Gelişme: Ölüm Yeri ve Saati Kesinlik Kazandı!
'Prof. Dr.' Unvanlı Ebubekir Sofuoğlu: "İslam Hassasiyetiyle Yetiştirilseydi Namahrem Katille Tanışmayacaktı"